Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dat wisten we nog niet!

UH-OH: dit doet een zwangerschap met je tepels

Robine van Tilburg
Plan jij een zwangerschap in de nabije of niet zo nabije toekomst, maar zit je nog met heel wat lichamelijke vragen? Dan bieden wij jou alvast het antwoord op eentje ervan. Kloven, lekken en ander smakelijks. Wat doet een zwangerschap met je tepels?

Grootte en kleur

 

Volgens de Amerikaanse dermatologe Sejal Shah worden je tepels groter en krijgen ze een donkerdere kleur wanneer je zwanger bent. Daarenboven zouden je tepels een andere vorm krijgen zodat de kleine baby in je buik er over enkele maanden makkelijk aan kan sabbelen.

 

Bultjes

 

Je zou daarenboven kleine bultjes in je tepelhof krijgen die lijken op puistjes. De bultjes worden in het Engels Montgomery tubercles genoemd en kunnen een vroegtijdig signaal van je zwangerschap zijn.

 

Vet

 

Ook gaat de huid van je tepels tijdens je zwangerschap vetter aanvoelen. De Montgomery tubercles waarover we het hierboven hadden zijn talgklieren. Talgklieren produceren talg en dat is een vetachtige substantie. Doordat je tepels vetter zijn, loop je minder risico om droge tepels of zelfs kloven te krijgen.

via GIPHY

 

 

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '