Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

De moeite waard om eens te proberen, toch?

Sprite is hét redmiddel tegen een kater

Volgens Chinese wetenschappers is een blikje Sprite je redder in nood als je last hebt van een kater. De moeite waard om eens te proberen, toch?

De wetenschappers onderzochten meer dan 57 verschillende drankjes van thee tot en met frisdrank. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat Sprite het beste zou werken. Hoe ze dat precies onderzochten? Ze keken eerst naar wat precies de oorzaak is van een kater en welk proces je lichaam doormaakt als het de alcohol in je lichaam wil afbreken.

 

Volgens het rapport produceert onze lever een enzym (= alcohol dehydrogenase) als we alcohol drinken. Dat enzym zorgt ervoor dat de hoeveelheid alcohol die in de bloedstroom terechtkomt, daalt. Dat wordt op zijn beurt verder afgebroken door het enzym ALDH (aldehyde dehydrogenase). Met dat in hun achterhoofd gingen de onderzoekers na hoe verschillende drankjes invloed hadden op die enzymen.

 

Ze ondervonden dat sommige soorten thee ervoor zorgen dat je kater langer blijft duren omdat ze ervoor zorgen dat het afbraakproces langer duurt. Sprite kwam als grote winnaar uit de bus. Het afbraakproces gaat sneller en zo zou je kater minder lang duren.

 

Nog leuke onderzoeken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '