Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Dagelijks, wekelijks, om de twee weken... Hoe vaak wissel jij?

Zo regelmatig zou je een propere pyjama moeten aantrekken

Het zal je niet verbazen dat we onze pyjama niet vaak genoeg wassen, maar zijn we verplicht om meerdere keren per week van exemplaar te wisselen?


Misschien draag jij wel helemaal geen pyjama meer als je gaat slapen. Het is namelijk bewezen dat naakt slapen goed is voor de gezondheid. Of bevries jij enkel en alleen al bij de gedachte dat je zonder je favoriete slaapoutfit in bed moet kruipen? In dat geval lees je best snel even verder.

Hoe vaak moeten we onze pyjama nu écht wassen? Is één keer per week voldoende of zou je dagelijks een nieuw exemplaar moeten aantrekken? Uit een studie, die uitgevoerd werd in 2015 en waarbij 2500 Britten ondervraagd werden, blijkt dat mensen gemiddeld om de twee weken van pyjama wisselen. Uit de resultaten bleek onder andere dat 50 % van de mannen en 41 % van de vrouwen pas een propere pyjama aantrekken wanneer hun oude begint te stinken.

Natuurlijk weet je zelf het beste wanneer je slaapoutfit niet meer al te fris aanvoelt, maar een journalist van The Guardian ging alvast op onderzoek uit. Hij interviewde Sally Bloomfield,directeur van het IFH, een organisatie die zichzelf verantwoordelijk stelt voor huishoudelijke hygiëne.

Samen delen


Volgens Sally Bloomfield is het aangeraden om één keer per week van pyjama te wisselen. Als je alleen slaapt tenminste, want als je met je lief in bed ligt, moet je vaker een nieuwe slaapoutfit aantrekken. Wanneer je samen slaapt, deel je namelijk een aantal zaken met elkaar. Denk maar aan zweet, infecties, schimmels en – oh ja – zelfs ontlasting. Slaap je niet alleen? Dan moet je dus meerdere keren per week een vers exemplaar aantrekken. Of je kan natuurlijk ook in je blootje onder de wol kruipen. Beter voor je gezondheid én je lief zal het vast niet zo erg vinden.

Tekst: Laurane Wattecamps


Lees ook:

Partner Content

' ' ' '