https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Dat we daar niet eerder op gekomen waren!

ONDERZOEK: dit is de sleutel tot een jarenlange vriendschap

Jij en je beste vriendin(nen) kennen elkaar al jaren. Maar heb je je ooit afgevraagd wat jullie na al die tijd blijft binden? Het antwoord op die vraag zou wel eens vloeken kunnen zijn.

Yep, dat lees je goed. Volgens dit artikel uit Science of Us, het wetenschapskatern van New York Magazine, versterkt vloeken de band die je hebt met anderen. Sterker nog: ouders wordt aangeraden om af en toe scheldwoorden te laten vallen in het bijzijn van hun kinderen omdat vloeken wordt gezien als een sociale vaardigheid die ze in hun latere leven kunnen gebruiken.

‘Op zich zijn scheldwoorden betekenisloos. Ze zijn eerder een manier om te zeggen dat je de ander begrijpt, wat de band tussen twee of meerdere personen inniger maakt’, aldus het artikel.

Dus wanneer jullie volgende keer de kersverse ex van een van je vriendinnen door het slijk halen, voel je dan niet schuldig omwille van de scheldwoorden die in het rond vliegen. Weet dat jullie eigenlijk gewoon jullie vriendschapsband aan het versterken zijn. Ha!

.


via GIPHY


 

Nog meer leesvoer over vriendschap:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content