Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Maak jij die fout soms?

OEI: je kan beter niet ‘voor de zekerheid’ naar het toilet gaan

Het is waarschijnlijk iets wat je je wel herinnert van toen je klein was: 'Ga nog maar even voor de zekerheid naar het toilet voor we vertrekken.' Maar blijkbaar is dat niet zo'n slimme actie...

Als je weg moet en je weet dat je niet snel een toilet zal tegenkomen, is de kans heel groot dat je voor je vertrekt nog snel even naar de wc gaat, ook al moet je niet echt plassen. Maar nu blijkt dat dat op lange termijn eigenlijk slecht kan zijn voor je blaas

 

Het werken van de blaas is eigenlijk een aangeleerde functie. Zeggen dat je 'een kleine blaas' hebt, is daarom niet echt juist. 

Als je vaak naar het toilet gaat zonder dat je echt moet, leer je je blaas dus eigenlijk aan om vaak te gaan.

 

Veel vrouwen gaan nog te vaak even naar het toilet omdat ze bang zijn dat ze anders in een situatie komen waarin ze niet snel een wc zullen vinden. Op die manier ontstaan er eigenlijk nieuwe patronen in je zenuwstelsel en zal je uiteindelijk niet meer kunnen wachten tot je blaas echt vol is om naar het toilet te gaan.

Daardoor moet je steeds vaker dringend plassen en kom je uiteindelijk in een vicieuze cirkel terecht. Ga daarom dus enkel wanneer je écht moet. 

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '