Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Liefde en relaties | Samen

Mijn vriend neemt nooit een initiatief!

Mijn vriend is lief, we hebben een kind en wonen in een leuk huis, ik heb alles wat ik wil. Maar hij neemt nooit een initiatief. Maak ikzelf geen plannen, dan doen we niets, of het nu gaat om een avondje uit over op vakantie gaan tot het huis verbouwen…Hij gaat met alles akkoord, maar hij heeft zelf geen inbreng. We maken nooit ruzie, maar leuk is anders. We leven naast elkaar. Ik heb eens iemand ontmoet met wie ik opnieuw passie beleefde. Dat deed deugd, maar ik ben ermee gestopt omdat ik me schuldig voelde. Hoe moet dit verder?

Op dit moment zijn jullie eerder goede vrienden en huisgenoten dan geliefden: het loopt allemaal wel ok, maar de passie is weg, de spontaniteit is verdwenen, en het wordt eentonig.

Jouw vriend probeert goed voor jou te zijn door te zorgen dat je niets tekort komt en door je te volgen in jouw wensen en initiatieven. Maar dat is nu net waar het voor jou schort aan de relatie. Je wil meer initiatief van hemzelf. Alles start bij praten: spreek je vriend aan over wat jou dwars zit en wat jij graag wil zien veranderen. Misschien kunnen jullie op basis daarvan een concreet actieplan opstellen: zo kan bijvoorbeeld ieder om beurt de ander “verrassen” met een uitstapje, een restaurantbezoek enz. De ene week doe jij dat, de andere week weet je man dat het zijn beurt is om iets te organiseren. Zo kunnen er opnieuw onverwachte dingen gebeuren en kun jij weer uitkijken naar leuke activiteiten die je zelf niet hoeft te organiseren. Ook seksueel kunnen jullie vernieuwing brengen. Vraag je man om jou af en toe origineel te verrassen. Er zijn heel wat erotische gezelschapsspelen in de handel die jullie daarbij kunnen helpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '