https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

2. Geef complimenten aan je collega's.

Met deze 5 tips krijg je meer zelfvertrouwen op je werk

Wandelt jouw collega elke keer weer superzelfverzekerd binnen bij een meeting? Hoe doet ze dat toch? Het ziet er zo moeiteloos uit en toch lukt het jou niet. Met deze vijf tips heb jij de volgende keer meer zelfvertrouwen. 

1. Blijf altijd positief 

 

Het (wijn) glas is altijd halfvol! Positiviteit is het fundament van vertrouwen. Soms moet je gewoon blijven glimlachen in plaats van ergens tegenin te gaan. Smile and wave en je straalt van zelfvertrouwen.

 

via GIPHY

 

2. Geef complimenten aan je collega's 

 

Het maakt je collega blij en jij krijgt er ook een goed gevoel van. Hupsa: twee voor de prijs van een. Het toont aan dat jij zelfverzekerd genoeg bent om iets goed over anderen te zeggen. Niet iedereen durft en kan dat! 

 

via GIPHY

 

3. Probeer eens iets nieuw

 

Het is behoorlijk intimiderend als jij iets nieuw probeert. Maar je lijkt er ambitieus door en je zal het vast snel onder de knie hebben. You go girl! 

 

via GIPHY

 

4. Vergelijk je niet met anderen

 

Vertrouwen komt van binnenuit. Jij hebt goede eigenschappen, je collega's hebben andere goede eigenschappen. Doe je niet anders voor dan je bent, want dat werkt écht niet.

 

via GIPHY

 

5. Durf om hulp te vragen 

 

Het is logisch dat je niet alles weet! Hulp vragen is echt geen schande. Leer ook om je fouten te accepteren, je kan er alleen maar uit leren. Zo vindt iedereen je sympathiek.

 

via GIPHY

 

 

Bron: Pure Wow

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content