Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wettelijk | Relatie

Lesbisch paar vraagt hoe twee jaar in Amerika te blijven?

 Mijn vriendin zou graag voor een studie van twee jaar naar de USA gaan. Met mijn diploma zal ik niet gemakkelijk werk vinden daar. Toch wil ik graag mee met haar. Als we hier trouwen, wordt een lesbisch huwelijk daar dan erkend? Zijn er nog andere mogelijkheden?

Een huwelijk biedt enkel een oplossing wanneer je partner een Amerikaans paspoort of Permanent Resident Card heeft. Die partner moet bovendien kunnen bewijzen dat er genoeg financiële middelen zijn om je uitgaven te sponsoren. Met een lesbisch huwelijk ligt het nog moeilijker: er zijn op dit moment maar twee staten (New York en New Mexico) die het buitenlands homohuwelijk erkennen. En zelfs als aan alle voorwaarden voldaan is, is er vaak nog een jarenlange wachttijd. Trouwen met je vriendin lijkt dus geen ideale oplossing om twee jaar bij haar te kunnen blijven daar. Om een werkvisum te krijgen moet je voor je vertrek al een contract bij een werkgever hebben.

De eenvoudigste oplossing is dat je je verblijf in de VS opdeelt in periodes die korter zijn dan 90 dagen. Op die manier heb je geen visum nodig en kun je zo vaak gaan als je wilt. Het nadeel is dat je telkens je reis heen en terug moet betalen en dat je niet kunt werken. Wil je die trip niet doen om de 90 dagen dan biedt een B-visum of toeristenvisum een mogelijke oplossing. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je kunnen bewijzen dat je buiten de V.S. woont, dat je na je verblijf de V.S. weer zult verlaten, aangeven wat het doel van je reis is en aantonen dat je de onkosten kunt betalen. Ook met dit visum mag je niet werken.

Meer informatie over visummogelijkheden vind je

op de website van de Ambassade van de Verenigde Staten in België

Op de site www.allesamerika.com vind je uitgebreide informatie over reizen en vakantie in de Verenigde Staten en op het forum kun je ervaringen uitwisselen met andere bezoekers.

De website van Buitenlandse Zaken heeft ook een pagina over reizen naar de Verenigde Staten:

Op de site van Stepstone lees je meer over werken in de Verenigde Staten. Veel succes!

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '