Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© @leandramcohen via Instagram

De 29-jarige blogster beviel vorige week van twee überschattige meisjes.

Amerikaanse blogster doorbreekt taboe met ‘pamperselfie’ een week na de geboorte van haar tweeling

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Spuug, braaksel, huiluurtjes... Dat het leven met een pasgeboren baby niet altijd rozengeur en maneschijn is, is een understatement. Maar wat vaak wordt doodgezwegen, zijn de ongemakken waarmee de kersverse mama te kampen krijgt. Leandra Medine (29), bekend van de Amerikaanse blog Man Repeller, lapte de picture perfect-regel aan haar laars en deelde gisteren zowaar een ‘pamperselfie’ op Instagram.


Leandra Medine is niet your average blogger. De 29-jarige fashionista startte in 2010 haar blog Man Repeller, waarop ze over trends schrijft die vrouwen geweldig vinden, maar waar mannen vaak maar vreemd van opkijken, zoals harembroeken en epaulettes.

Haar eerlijkheid is Medines – die sinds haar huwelijk met Abraham ‘Abie’ J. Cohen uit 2012 officieel door het leven gaat als Leandra Medine Cohen – grootste troef en meteen ook de reden waarom ze zo geliefd is bij haar fans en volgers (Leandra heeft er zo’n 617.000 op Instagram).

https://www.instagram.com/p/BZjFpQeAMYX/?taken-by=leandramcohen

‘Ik draag een pamper, want ik kan niet ophouden met plassen’


Toen de New Yorkse en haar echtgenoot enkele jaren geleden beslisten om aan kinderen te beginnen en dat niet van een leien dakje liep, blogde ze daar dan ook bijzonder open over.

Zo vertelde ze in alle eerlijkheid over haar vruchtbaarheidsproblemen, de bijhorende hormoonbehandeling en haar miskraam. In november vorig jaar kondigde een dolgelukkige Leandra in een emotionele post aan zwanger te zijn van een tweeling.

Medine beviel vorige week in alle stilte van twee meisjes, Laura (naar Leandra’s moeder) en Madeline. En hoewel ze helemaal in de wolken is met haar tweeling, deelde ze gisteren op Instagram ook de iets minder rooskleurige kant van het prille moederschap. Zo onthulde ze een pamper te dragen (‘Omdat ik niet kan ophouden met plassen’) en fotografeerde ze ook haar opgezwollen enkels.

‘Niemand had me gezegd dat ik ook een luier zou moeten dragen’


Aan het eind van de zwangerschap kunnen vrouwen last krijgen van vochtophopingen (oedeem) in de enkels en voeten. Doordat het filtersysteem van de nieren in die periode minder goed werkt, wordt overtollig vocht minder snel afgevoerd. Het duurt zelfs tot enkele weken na de bevalling voordat het volledig verdwijnt.

Of een vrouw nu natuurlijk of via een keizersnede bevalt, de eerste dagen na de geboorte brengen kersverse mama’s door met een luier aan. Omdat de bevalling heel wat schade heeft berokkend aan je schaamstreek, kan je in de weken na je bevalling nog flink bloeden. Bovendien kan je de eerste dagen of weken incontinent zijn. Een kraamverband, zoals de luier officieel heet, is dus zeker geen luxe.

Ook Kim Kardashian en Chrissy Teigen braken in het verleden een lans voor meer eerlijkheid rond het prille moederschap.


Medine is zeker niet de enige die een lans breekt voor meer eerlijkheid over de zogezegde roze wolk waar lang niet alle nieuwe mama’s op vertoeven. Zo schreef Kim Kardashian nadat ze bevallen was van dochter North op haar blog: ‘Mensen vertellen je de vieze dingen niet die gebeuren tijdens je zwangerschap of erna. Wist je dat je tot bijna twee maanden na de bevalling met een luier moet rondlopen? LOL! Niemand had me dat ooit verteld. #ZoSexy.’

Ook Chrissy Teigen tweette over haar kraamverband nadat zij en echtgenoot John Legend in 2016 dochter Luna verwelkomden:

https://twitter.com/chrissyteigen/status/722832907471958017

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '