Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Kattenmensen zijn intelligenter

Kattenbaasjes zullen het graag lezen, en hondenfans zullen het vast niet geloven, maar een Amerikaanse studie heeft aangetoond dat kattenmensen intelligenter en gevoeliger zouden zijn dan hondenbaasjes. Hondenbaasjes zouden dan weer vrolijker en energieker zijn.

Je hebt hondenmensen en je hebt kattenmensen, dat is een feit. En nu blijkt uit een onderzoek van Carroll University dat kattenmensen en hondenmensen eigenlijk een heel andere persoonlijkheid hebben. 

 

De universiteit van Carroll heeft 600 studenten onderworpen aan een test. En wat bleek? De mensen die thuis een kat hadden, bleken intelligenter, gevoeliger en minder extravert te zijn. Hondenliefhebbers zijn dan weer energieker en vrolijker.

 

Natuurlijk, er bestaan altijd uitzonderingen, maar ergens is het ook wel logisch, aldus professor Denise Gustello van de Carroll University.  "De twee beestjes hebben totaal verschillende noden en behoeften. Energieke mensen kiezen liever voor een hond omdat je die elke dag kan uitlaten en omdat je er meer mee kan spelen. Mensen die graag binnenblijven en op het gemak in de zetel een boek lezen, gaan sneller een kat kiezen."

De keuze voor een kat of hond heeft dus alles met je eigen persoonlijkheid te maken.

 

Eén ding is zeker: of je nu een vrolijke hondenvriend of een slimme kattenliefhebber bent, deze knappe mannen met hun hond en dit té schattige katje kan je niet anders dan liken!

 

Nog meer schattige dieren zien? Klik snel hier

Wist je trouwens dat een diertje in huis sowieso goed is voor je gezondheid? 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '