Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @mytribeofsix

'Legde de overheid een mama-uniform vast en heb ik die memo gemist?'

Jonge mama krijgt kritiek op haar kledingstijl en bijt van zich af op Instagram

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Stevie Niki is een jonge mama van vier kindjes. Ze kleedt zich nog hip – duh! – maar helaas hebben andere moeders daar problemen mee. Op Instagram geeft ze die critici lik op stuk.


Stevie Niki is 27 jaar en woont in Australië. Ze heeft een succesvolle blog, ‘My Tribe of Six’, over haar avonturen als mama van vier kindjes en alles wat daarbij komt kijken. Onlangs kreeg ze het verwijt naar haar hoofd geslingerd dat ze zich niet kleedt als een moeder. Stevie was enorm verontwaardigd en kroop direct in haar pen – of toetsenbord – om haar ongezouten mening te geven op Instagram.

https://www.instagram.com/p/Bdep2K4Fcb3/

Oudbollig


Ze postte een foto van de outfit die volgens sommigen niet mamaproof is. Een jeansbroek met scheuren en een zwart T-shirt, een combinatie die elke twintiger waarschijnlijk in haar kast heeft hangen. Toch vond iemand het nodig om haar af te kraken. ‘Excuseer? De jaren 50 stuurden net een brief, ze willen heel graag hun oubollige en verouderde denkbeelden terug’, aldus Stevie. ‘Legde de overheid een mama-uniform op en heb ik die memo gemist? Verplichten ze mensen een bepaalde dresscode te volgen? Ik zal dan ook maar onmiddellijk een short kopen zeker? Sinds wanneer moet ik me kleden volgens wat anderen wel en niet mooi of gepast vinden? Ik ben van plan om op mijn tachtigste nog steeds gescheurde jeans te dragen met eenhoorn-T-shirts en mijn haar te verven in alle kleuren van de regenboog.’

https://www.instagram.com/p/BdXCtJkFlM7/?taken-by=mytribeofsix

Stereotypes


‘Welke kleding ik draag, verandert niks aan wie ik ben als persoon’, gaat Stevie verder. ‘Hoe ik er aan de buitenkant uitzie bepaalt toch niet wie ik ben? Ik draag wat ik wil en ik ben nog steeds een mama. Ik zal altijd een mama blijven, zelfs al zou ik van geslacht veranderen. Gedaan met stereotypes, die zijn verschrikkelijk. Goede mensen kunnen tattoos hebben, mama’s mogen piercings dragen, arme mensen kunnen heel vrijgevig zijn en verlegen personen kunnen net heel luid zijn. Het omgekeerde geldt ook: mooie mensen kunnen heel gemeen zijn, fitte en sportieve mensen kunnen toch onzeker zijn en rijke mensen kunnen heel gierig zijn.

Zeemeermin


‘Denk eens na voor je iets zegt’, besluit Stevie. ‘Leer iemand eerst kennen voor je een oordeel velt, of beter: veroordeel niemand.’ Ze zette haar woorden om in daden door haar blonde lokken daadwerkelijk te verven. Ze gaat nu door het leven met paars, groen en blauw in haar haar. ‘Nu zie ik er even magisch uit als ik me voel’, lacht ze op Instagram. ‘Ik ben eigenlijk gewoon een eenhoorn of een zeemeermin’. You go girl!

https://www.instagram.com/p/BdhW4PElYw_/?taken-by=mytribeofsix

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '