Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis Images

Varia | Allerlei

Ik zoek een reisgezel!

Over niet al te lange tijd wil ik op reis. Ik ben op zoek naar reisgenoten. Zijn er internetsites waar ik dat kan aanmelden? Hoe pak ik dit best aan?

 

De beste plek om een reisgenoot te zoeken en hopelijk ook te vinden, is inderdaad het internet. Er zijn verschillende websites en forums die je de kans geven om iemand te leren kennen die er net als jij op uit wil trekken en die iemand zoekt om hem of haar daarbij te vergezellen.
Op http://reisgenoten.net staan honderden oproepen van vrouwen en mannen die een reisgenoot zoeken om in een bepaald werelddeel of land rond te trekken, je kunt natuurlijk ook zelf een oproep plaatsen. Op http://www.reisgenoten.nl kun je een gratis advertentie zetten als je op zoek bent naar een reisgenoot of reageren als een advertentie je aanspreekt. Op het reisforum http://www.reisforum.info kun je alle vragen stellen die met reizen te maken hebben en is er een rubriek voor wie een reisgezel zoekt.
Op http://www.wereldreis.net/oproep.asp vind je vooral oproepen van mensen die er voor langere tijd tussenuit willen.
Ook buiten het internet, kun je een reisgezel vinden. Het reisinformatiecentrum Wegwijzer biedt een schat aan informatie over reizen, en ook de mogelijkheid om in hun krantje een oproep te plaatsen. Je moet wel lid zijn van Wegwijzer (25 EUR per jaar) om zo'n zoekertje te kunnen publiceren. Ben je lid dan mag je ook gedurende een jaar onbeperkt gebruik maken van het reisinformatiecentrum, krijg je advies per e-mail of telefoon, kun je reisverslagen en informatie over logies, transport enzovoort, downloaden van op de website, krijg je gratis toegang tot de activiteiten en een reductie op de jaarlijkse reismarkt, plus zes keer per jaar het reiskrantje. Een proefnummer kun je gratis bestellen via de website. Dit is hun adres: Beenhouwersstraat 9, 8000 Brugge, tel. 050/ 33 75 88, e-mail info@wegwijzer.be, webadres http://www.wegwijzer.be.
We wensen je een fijne reisgenoot en een prettige vakantie!

Partner Content

' ' ' '