Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Varia | Allerlei

Ik zit in de knoop over welk beroep ik wil!

Ik werk in de naschoolse opvang en wil switchen naar een andere job, maar ik weet niet welke. Soms wil ik een winkel beginnen in babyartikelen. Dan weer een winkel met hobbymateriaal. Maar mijn man is al zelfstandige. Ik wil iets met fotografie doen! Bij een drukkerij werken! Daar heb ik dan weer geen ervaring in. Ik wil weddingplanner worden! Daar is niet genoeg vraag naar. Zucht. Ik weet alleen dat ik een creatieve originele job wil die ik makkelijk kan combineren met mijn gezin en die ook iets opbrengt. Hoe ontwar ik deze knoop?

Jij bent op zoek naar een beroep dat écht bij je past. En gelijk heb je! Tijdens je leven breng je veel tijd door op je werk. Een beroep waarin je jezelf goed voelt, kan je voldoening schenken en een bron van zelfvertrouwen zijn. Op dit moment loop je verloren in de veelheid van mogelijkheden en interesses. En je wilt in je keuze ook rekening houden met je gezin en met het werk van je man.

Als je wilt weten welke jobs bij je passen, doe dan de jobtest op www.vdab.be/beroepsorientatie. Hier kan je aan de hand van 40 eenvoudige vragen uitzoeken welke jobs aansluiten bij jouw interesses. Wil je het professioneler aanpakken? Volg dan een loopbaanbegeleiding. Hierin wordt dieper bekeken welke beroepen bij je passen, op basis van je interesses, je persoonlijkheid en je mogelijkheden. Ook hiervoor kan je terecht bij VDAB op http://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding of tel: 0800/30.700.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '