https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Psycho | Angsten

Ik wil graag contact met vrouwen die ook misbruikt werden!

Ik werd jarenlang misbruikt, als kind en als tiener. Emotioneel ben ik een wrak. Ik weet niet hoe het is om me goed en gelukkig te voelen. Dat gevoel ken ik niet. Ik ben een jaar in therapie geweest maar dat is niet goed afgelopen en ik voel me nu nog slechter. Ik ben een beetje bang geworden om terug naar een therapeut te gaan. Misschien kan contact met lotgenoten (individueel of in groep) me beter helpen? Hoe vind ik die? 

Seksueel misbruik op jonge leeftijd is een traumatische ervaring die vérstrekkende gevolgen kan hebben voor het verdere leven. Je vertrouwen is geschonden, je kunt het lastig krijgen om intieme relaties aan te gaan en je emotionele leven is grondig verstoord.

Contact met lotgenoten kan een deugddoende ervaring zijn. Je vindt begrip, herkenning en erkenning voor je emoties. Je kunt je verhaal kwijt aan mensen die soortgelijke moeilijkheden hebben (gehad). Zelfhulpgroepen zijn per definitie groepen die met ervaringsdeskundigheid worden geleid door de deelnemers zelf. Dit kan een interessante opvang zijn voor jou na je minder positieve ervaring met therapie. Bij het Trefpunt Zelfhulp (www.zelfhulp.be , 016 236507) worden zelfhulporganisaties uit Vlaanderen verzameld op één website. Hier vind je adressen van zelfhulpgroepen in jouw regio.

Naast lotgenotencontacten kan een therapeutische begeleiding een belangrijk hulp zijn voor je verwerkingsproces. Zou je deze stap opnieuw overwegen, zoek dan een therapeut die ervaring heeft met mensen die seksueel misbruik meemaakten. Bij Sensoa (www.sensoa.be , 03 2386868) vind je adressen van organisaties en instanties die dagelijks mensen over de vloer krijgen met een soortgelijke problematiek. Mogelijk kan dit voor jou bijdragen tot een nieuwe start.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content