Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Verboden te vermageren

Hou van je billen & borsten

Als de crisis zijn hoogtepunt bereikt, zijn de ronde vormen all the rage. De mode-industrie lijkt hoe langer hoe meer te begrijpen dat niet alleen hyperslanke meisjes high fashion kunnen en willen dragen. Mode voor echte vrouwen lijkt zelfs een trend te worden.

Het begon allemaal begin vorig jaar toen modegoeroe en vervent bewonderaar van mooie, slanke (!) vrouwen Karl Lagerfeld lovende woorden sprak over The Gossipzangeres Beth Ditto: “Ditto is het tegendeel van alles wat er tegenwoordig te zien is op modevlak. Ze is werkelijk een extreme schoonheid.” Met haar 1m52 en om en bij de 100 kilo is dat geen understatement.

Maar de toon werd gezet en ontwerpers en magazines maakten met mondjesmaat ruimte voor  vrouwen met vormen. Ontwerper Mark Forst stuurde voor zijn zomercollectie afwisselend volle en slanke vrouwen de catwalk op en het Amerikaanse V-magazine liet een model met maatje 34 in een modeshoot concurreren met een meisje met maatje 44. Afgaand op de lezersreacties, moest maatje 34 de duimen leggen…

Mooi met een maatje meer, in Flair van 26 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '