Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ren QingTao via Unsplash

Geïrriteerde neus van het snuiten? Met deze 6 tips ben je er zo vanaf

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Niets zo vreselijk dan een verkoudheid die wekenlang blijft aanslepen. Om nog maar te zwijgen over de geïrriteerde neus die je er gratis en voor niks bij krijgt. Met deze tips ben je er gelukkig in no time vanaf.

Zorg voor voldoende hydratatie


Drink de hele dag door zoveel mogelijk water en vermijd vochtafdrijvende dranken zoals koffie, thee en alcohol. Ook hete douches zijn niet aan te raden omdat het warme water de huid uitdroogt.

Gebruik je zakdoek op de correcte manier


Door de constante wrijving met de zakdoek raakt je neus en de huid errond beschadigd. Het (zoute) snot zorgt voor uitdroging. Die combinatie zorgt voor een rode, geïrriteerde neus. Probeer daarom niet te snuiten of wrijven, maar te deppen. Denk aan het milieu en opteer voor een stoffen zakdoek.

Vermijd agressieve beautyproducten


Dit is niet het moment om je huid te gaan scrubben of een toner met een hoog alcoholgehalte te gebruiken. Hierdoor droogt je huid namelijk enkel nog maar meer uit. Ook producten met parfum of parabenen zijn een no-go.

Ontdek de helende kracht van het natte washandje


Een geïrriteerde neus kan best pijnlijk zijn. Gelukkig bestaat er een simpel hulpmiddel om de schrale huid errond te verkoelen: het natte washandje. Neem een proper washandje, maak het nat met koud water en hou het een kwartier lang onder je neus terwijl je op de zetel ligt. Dep je neus vervolgens droog en smeer ‘m in met een hydraterende crème om verdere uitdroging tegen te gaan.

Smeer tot je erbij neervalt


Ook al loopt het snot uit je neus en lijkt het niets uit te halen, toch is het belangrijk om de schrale huid te (blijven) voeden. Hoe vetter de crème, hoe beter. Denk aan good old Vaseline (€ 9,75 bij Bol.com), de cold cream van Aveda (€ 10,79 bij Bol.com) en de cicacrème van Kiehl’s (€ 42 bij De Bijenkorf).

Camoufleer de roodheid met make-up


Bij het aanbrengen van concealer en make-up opteer je best voor een sponsje in plaats van een borstel om je huid te sparen. Een borsteltje schuurt, terwijl een sponsje zacht is en de droge velletjes tegen de huid drukt. Blijf je de velletjes zien, dan kan fixing spray soelaas brengen, zoals de Prep + Prime Fix+ van M.A.C Cosmetics (€ 17,50 bij De Bijenkorf).

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '