Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

You wil survive!

Gedumpt? Zo overleef je het!

Alvorens je uit die put kan kruipen en je je nieuwe leven kan omarmen, moet je gewoon eventjes 4 kleine fases door die niks voorstellen (of toch niet al te veel).

De smeerlap heeft je gedumpt voor een (jongere) strakkere schminkpop (origineel! Applaus!). Je voelt je sh*t en hebt in niks zin, buiten dan in je oude, versleten Snoopy-pyjama naar James Blunt te luisteren en chocolade te eten. Goed nieuws: er staat je een nieuw, beter leven te wachten. Je moet gewoon even deze 4 fases door en… voilà!

1. Het verdriet

Je bent helemaal uit je evenwicht geslagen, de mascare hangt tot onder je kin en de vloer lijkt te dansen onder je voeten. Je voelt je alsof je verstrikt zit in een vreselijke nachtmerie en maar niet wakker wordt. Je hebt namelijk net een sms'je gekregen: 'Sorry, maar ik zie het niet meer zitten tussen ons.' Je vraagt je af of er genoeg Dafalgans in de badkamer liggen om er een eind aan te maken (don't try this at home!). Even later ben je weer gekalmeerd en begin je, doodongelukkig maar weer rustig, alle 10 de seizoenen van Friends opnieuw te bekijken.

2.  Het loslaten
Je mist hem zo erg dat het pijn doet. Je denkt aan zijn heerlijke geur, zijn mooie lijf en zijn zalige zoenen. je kan niet slapen, niet eten, niet helder denken. Je fantaseert de hele tijd dat hij op een wit paard je woonkamer gaat  binnenrijden en jou zijn oneindige liefde zal opbiechten. Wat jij moet doen, is zijn lijf en al de rest uit je hoofd zetten. Hij komt niet terug en statistisch gezien staan er 52 andere (betere!) mannen te trappelen om zijn plaats in te nemen.

3. De zelfkwelling

Tijdens deze fase ga je je afsluiten van de buitenwereld en alles overdenken. Het is de periode van 'Had ik maar dit…' of 'Had ik maar dat…' Je stelt jezelf in vraag, geeft jezelf de schuld en je kwelt jezelf. Terwijl het heel eenvoudig is: hij houdt niet meer van je en jij had niets kunnen doen om dat te vermijden. 

4. De woede
Wat een eikel zeg! Eindelijk besef je het. En eindelijk heb je de energie om naar de kapper te gaan en je haar kort te laten knippen, wat je al die tijd niet had gedaan omdat hij – de smeerlap – nu eenmaal van lang haar hield. En nu je toch bezig bent, ga je naar Ikea om een zachtere matras te kopen, want het is toch niet omdat meneer een slechte rug had dat jij ook ongemakkelijk moet slapen! Je bevrijdt je van negatieve gedachten en ziet eindelijk dat het leven zonder hem heel wat voordelen heeft. You go, girl!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '