https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Eindelijk een normale Barbie?

Ze heeft borsten, billen, heupen, een gewone taille en normale knieën. Deze Barbie is vrij 'normaal' en daarom vinden wij haar zo leuk. De creatie van de Amerikaanse ontwerper Nickolay Lamm ziet er niet uit als een model met anorexia, maar als een gewone puber van 19. De anorectische Barbiepop is stilaan van haar voetstuk aan het duikelen en daar zijn wij niet rouwig om.

De creatieve held Nickolay Lamm wil laten zien dat de maten die je vaak bij speelgoed vindt, niet normaal zijn en ontworp dus 'Lammily', een 'gewone' Barbie. Zijn ontwerp verscheen op veel websites en kreeg zoveel leuke reacties, dat hij nu probeert om de Barbie effectief ook op de markt te brengen. 

 

"Gemiddeld is ook mooi"

 

"Ik wil aantonen dat gemiddeld ook mooi is", legt Nickolay op internet uit. Daarom heeft Lammily ook weinig make-up op en draagt ze een gewoon t-shirt en een short. Ook leuk: deze Barbie doet aan sport! Ze ziet er fit uit, en gezond. 

 

Nu hopen dat deze normale Barbie snel in de speelgoedwinkels ligt. En dat veel kinderen dus opgroeien met een realistischer schoonheidsideaal en zo misschien meer kans hebben om op te groeien tot sterke vrouwen die trots zijn op hun eigen lichaam. En dat van die cellulite, rimpels en flubberarmen, dat leren ze later wel.

 

Meer info? Lammily

 

barbie nieuwe maat

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten