Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© pexels

Laat je kleintje niet in de spiegel kijken.

AHA: dankzij deze 7 tips overleef je als mama de eerste knipbeurt van jouw kleine spruit

Worden de haartjes van jouw baby wat lang en moet je ze steeds uit de ogen van je kleine spruit halen? Dan is het misschien tijd voor een eerste knipbeurt. Maar hoe bereid je je kleintje – en jouw moederhart – voor op zo’n spannende gebeurtenis?


De eerste knipbeurt is zowel voor de ouders als voor de kindjes een spannende en soms traumatische gebeurtenis. Daarom is het belangrijk dat je het eerste kappersbezoek goed voorbereidt. Gelukkig hebben wij enkele handige tips waardoor het een eitje wordt.

1. Kies een ervaren kapper


Doe je research grondig en kies voor een kapper die ervaring heeft met het knippen van kleine kopjes. Vraag bijvoorbeeld eens aan andere ouders naar waar zij voor het eerst met hun kleine spruit gingen.

2. Timing is belangrijk


Boek je afspraak op een moment dat perfect is voor je kleintje. Als mama ken je de gewoontes van je kind als geen ander, maak dus geen afspraak op een moment waarop je kindje normaal zou slapen. En zorg ervoor dat hij voldoende gegeten heeft. Een hongerig kleintje in een kappersstoel wil je echt niet meemaken.

3. Geef het goede voorbeeld


Neem je baby mee wanneer je zelf je haar laat knippen en laat het jouwe eerst knippen. Zo is je kleintje al wat meer bekend met het reilen en zeilen van een kappersbezoek.

4. Zorg voor afleiding


Neem het favoriete speeltje van je kleintje zeker mee, dit zal voor een aangename afleiding zorgen. Heb je een actieve baby? Dan is het aangeraden om hem op je schoot te nemen of af te leiden met een leuk filmpje op je smartphone.

5. Las pauzes in


Hoewel de knipbeurt van de papa misschien maar een kwartiertje duurt, voorzie je best dat de knipbeurt van je kleinste bengel iets langer duurt. Zo is er voldoende speling om af en toe kleine pauzes te nemen.

6. Laat de spiegel achterwege


Voor je kind kan het eng zijn om te zien hoe een wildvreemde met een schaar langs zijn hoofd komt. Ja, zelfs wanneer hij in die coole race-autostoel mag zitten. Laat je kleintje van de spiegel wegkijken, in zoverre dat mogelijk is, en laat hem in de plaats naar jou kijken.

7. Relax


Nu je kleine kapoen gerustgesteld is over de knipbeurt, is het belangrijk om ook als mama niet te vergeten om te ontspannen.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '