Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: eliengroetdedingen

‘Mijn mond valt hiervan open’, aldus radiopresentatrice Dorianne Aussems.

HERBELUISTER: redactrice Elien sprak met MNM over onze grote body-image-enquête

77 % van onze lezeressen vindt zichzelf te dik. Dat bleek uit onze grote body-image-enquête, die afgenomen werd bij 3.490 vrouwen. Die bracht opmerkelijke resultaten naar de oppervlakte, die ook radiozender MNM niet ontgaan zijn. Daarom ging redactrice Elien er langs voor een gesprek.


Deze week lees je in Flair alles over onze grote body-image-enquête, en de resultaten zijn – om het zacht uit te drukken – opmerkelijk. Na een rondvraag bij 3.490 lezeressen bleek dat 77 % van onze lezeressen zichzelf te dik vindt. Dat is ook de ochtendshow bij MNM niet ontgaan. ‘Mijn mond valt hiervan open’, aldus radiopresentatrice Dorianne Aussems. Ze belde redactrice Elien op voor wat meer informatie.

Groot percentage


‘We merken dat onze lezeressen zelf aangeven dat hun zelfbeeld er niet beter op geworden is in vergelijking met een paar jaar geleden. Dat komt vooral door de druk die ze voelen door sociale media of de beelden die ze zien in magazines. Ze voelen de drang om slank te zijn, en door zogenaamde fitgirls te volgen op Instagram, krijgen ze het idee dat hun lichaamsvorm de norm is geworden’, aldus Elien.

10 % zou liever mooi zijn dan gezond


‘Een heel spijtig resultaat en ook een verkeerde denkwijze’, zo vertelt onze redactrice. Als je gezond leeft, straal je dat ook uit. Een healthy levensstijl heeft ook echt invloed op je uiterlijk. Dat heeft niet alleen te maken met het getal dat je ziet op de weegschaal; je haar gaat bijvoorbeeld meer glanzen en je huid ziet er minder dof uit.

Nu moeten we natuurlijk niet bij de pakken blijven neerzitten, en daarom vraagt MNM-presentatrice Dorianne wat we daar precies tegen kunnen doen. ‘Het is vooral belangrijk om te kijken naar je eigen lichaam en jezelf niet te hard te gaan vergelijken met anderen’, geeft Elien als tip mee. Nog iets wat we moeten onthouden, is dat het op Instagram vaak om professionals gaat. Zij weten alles over de perfecte belichting en hun foto’s zijn vaak bewerkt.

Bij Flair proberen we ook om het verschil te maken door vaak met plussize modellen te werken. In onze rubriek ‘My body & me’ laten we dan weer zien dat een vrouwenlichaam in verschillende vormen komt en dat die allemaal even mooi zijn. Herbeluister het volledige interview op MNM hieronder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

ZIEN: 14 Flairredactrices praten openhartig over hun lichaam

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '