Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ben jij een cappuccino-sweetheart of een Americano-retrogirl?

AHA: dit zegt je favoriete koffie over je persoonlijkheid

De ene ontwaakt pas na een espressoshot, de andere is verslaafd aan dat kopje met véél melkschuim. Zo veel koffies, zo veel smaken, zo veel verschillende coffee lovers. Maar wat zegt je favoriete smaak over je persoonlijkheid? Ontdek het snel!

Espresso = 1 shot espresso van 20 tot 30 ml


Jij bent assertief, efficiënt en no-nonsense.

Vriendelijk: ja. Pleasen: no way! Doelgericht en zonder te veel poespas raas je door de dag. En door de koffiebar. Geen suiker, slagroom of melkschuimsnorren voor jou! Als een echte Italiano giet je in een halve minuut dat minikopje naar binnen, om vervolgens het tweede te bestellen.

Ristretto = 1 kortgehouden shot espresso van 15 tot 20 ml


Jij bent classy, kieskeurig en elegant. 

Je hebt mensen die een glas kraantjeswater bestellen na hun koffie. En mensen die om een fles San Pellegrino vragen na hun ristretto. Jij behoort tot de tweede categorie: verfijnd, klassevol en alleen in voor het allerbeste. Van je ristretto drink je niet, maar nip je.

Americano = een grote kop (130 tot 150 ml) waarbij heet water aan espresso wordt toegevoegd


Jij bent dromerig, nostalgisch en into retro. 

Jij bent een retrogirl in hart en nieren. Nostalgisch en soms melancholisch loop je met je hoofd in de wolken. Jouw ideale koffiebar is er eentje met vintage cocktailzetels en een oude, nog werkende platenspeler. Als je een americano bestelt, voel je je  alsof je in een oude zwart-witfilm rondloopt.

Espresso doppio = 2 shots espresso


Jij bent één brok energie. Gáááááááááán!

‘Duracellkonijn’ is je bijnaam. Energie heb je in overvloed, zelfs zo veel dat je je vrienden en collega’s af en toe stress bezorgt. De laatste keer dat je een hele nacht hebt doorgeslapen? Euh, ergens in het jaar 1999? Bij Dokter Bibber win je al evenveel jaren niet meer.

Cappuccino = 1 shot espresso, opgestoomde melk en melkschuim


Jij bent lief, übersociaal en gevoelig.

Jij bent het lieve meisje van de groep, degene met een peperkoeken hart. Degene die liever marshmallows dan steaks boven de barbecue roostert en zo lief is om haar vrienden eerst van die zoete hapjes te laten proeven. En degene die koffie eigenlijk niet zo heel lekker vindt. Maar wel de slagroom én het koekje!

Latte = een glas van 300 tot 350 ml met 1 shot espresso en opgestoomde melk


Jij bent happy, speels en een tikkeltje naïef. 

Mmmm, melk! Speels, onschuldig en vrolijk huppel je door de dag. Volwassen worden? Nah. Maar zodra je niet meer in maat 168 past, wordt het tijd om afscheid te nemen van je calciumverslaving. Doe dan maar een latte, om dat melkmeisje in jou tevreden te stellen.

Flat white = 2 shots espresso en zachte gestoomde melk


Jij bent nieuwsgierig, grappig en impulsief. 

‘Curieuzeneus’ is die bijnaam die je vriendinnen je geven. Jij bent nieuwsgierig, altijd in voor nieuwe dingen en zo de trendsetter van de groep. Klinkt het vreemd, dan moet jij het hebben. Jij bent degene die als eerste die neoprene rok uit de rekken pikt en een tienbeurtenkaart yogilates koopt. Een ‘platte witte’ klinkt gek genoeg voor jou.

Mocha = 2 shots espresso, chocoladepoeder, gestoomde melk, slagroom en chocoladevlokken


Jij bent creatief, een beetje giechelig en denkt out of the box. 

‘Mocha’ klinkt veel leuker dan ‘een koffie voor mij, alsjeblieft’, toch? Hoe meer ingrediënten, hoe harder je het wil hebben. Stiekem gooi je er zelf nog een chocolaatje of speculaas bij. Van je mocha nip je terwijl je in je notitieboekje pent, koffievlekken in scrapbooks maakt en je bucketlist voor dit jaar opstelt. Hmmm, een cursus Nepalees – waarom niet?

Shakerato = 1 shot espresso, geshaket met ijsblokjes en suiker


Jij bent sensueel, vrouwelijk en soms een beetje arrogant.

Jouw favoriete filmquote is ‘shaken, not stirred’. Elk uur is cocktailuur. In de koffiebar nestel je je aan de toog, met je borst vooruit en je lokken opzij. Je laat je trakteren door de knappe zakenman in de hoek. Die zonnebril zet je alleen af om hem eens diep in de ogen te kijken.

Frozen frappuccino = 3/4 shot espresso, melk, ijs, suiker, chocoladesiroop, slagroom en karamelstroop


Jij bent optimistisch, gul en soms een beetje giechelig. 

Jij ziet het leven altijd door een fluoroze bril – zomer of winter, miezerregen of hittegolf. Jij bent zo optimistisch dat je de thermometer negeert en doet alsof je een heel jaar op Ibiza vertoeft, waarbij je je vriendinnen op nog een frappuccino trakteert. En doe die knappe jongen daar ook maar eentje.

[td_smart_list_end]

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '