Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels / Facebook

De harde realiteit

De eerlijke foto van deze vrouw toont hoe het is om met een depressie te leven

'Ik heb vandaag mijn haar gekamd,' klinkt het in een Facebookpost van Katelyn Marie Todd. Niet heel raar, want jij kamt je haar elke dag, denk je dan? Wacht tot je leest wat er volgt in de boodschap onder de foto die de dappere jonge vrouw zaterdag deelde.

Op de foto zien we Katelyn Marie Todd die haar bruine lokken kamt. 'Ik heb vandaag mijn haar gekamd,' staat er te lezen. 'Voor de eerste keer in vier weken. Het was helemaal dof en klitte samen.' Katelyn lijdt aan depressie en deelt op Facebook de harde realiteit van hoe het is om te leven met de ziekte.

 

Spread the love

'Ik moest huilen toen is het waste omdat ik was vergeten hoe het voelt om er met mijn vingers door te gaan. Ik heb ook, voor het eerst sinds een week, mijn tanden gepoetst. Mijn tandvlees bloedde. Mijn water werd rood. Ook daarbij moest ik huilen. Toen ik uit de douche stapte, kon ik niet stoppen met aan mijn haar en armen te ruiken. Ik heb een tijdje vermeden om mensen te knuffelen, omdat ik nooit lekker rook.' 

 

Een depressie is niet mooi. Leven met een depressie betekent een slechte hygiëne, vuile borden en een stijf lijf van te veel te slapen.

 

In een volgende alinea vertelt ze over haar depressie. En over de enige drie vrienden die ze nog heeft omdat ze het geduld en de nodige liefde toonden. Als laatste roept de jonge vrouw op om begripvol te zijn voor vrienden en familie die met een depressie leven. De Facebookpost werd ondertussen al bijna 200.000 keer geliket, meer dan 230.000 ker gedeeld en kon al rekenen op ruim 17.000 hartverwarmende reacties. Respect!

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '