Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Deze week vind je in je Flair een antwoord op al je vragen over je borsten.

Hoe kan ik mijn borsten stevig houden? Wij vroegen het aan een expert

Deze week kan je in ons Groot Borstendossier een antwoord vinden op al je vragen over je decolleté. Een van die prangende vragen: ‘Ik ben blij met mijn borsten, maar ik heb schrik dat ze minder stevig zullen worden. Wat kan ik doen om de effecten van de zwaartekracht tegen te gaan?’

Een van de voornaamste oorzaken van verlies van stevigheid en volume van de borsten zijn gewichtsschom­melingen. De beste manier om je borsten in vorm te houden is dus een stabiel gewicht behouden. Daarnaast helpt het dragen van een goede beha ook al veel.

Dat je borsten minder stevig worden, is sowieso een normale evolutie, om­ dat klierweefsel met de tijd geleidelijk aan vervangen wordt door vetweefsel (dat veel minder stevig is). In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, kan intensief fitness geen soelaas bieden. Soms heeft dat zelfs het averechtse effect. Door plots fervent aan krachttraining te doen kweek je meer spieren en vermindert je vetmassa. Ook in je borsten. Stop je op een bepaald moment met fitnessen of bouw je de intensiteit om een bepaalde reden af, dan zal je vetmassa hoogstwaar­schijnlijk weer toenemen, wat tot een gewichtsschommeling zal leiden en dus net het averechtse effect zal hebben.

Met dank aan borstchirurg prof. dr. Ann Smeets (UZ Leuven), arts-journalist Marleen Finoulst (Gezondheidenwetenschap.be), Pink Ribbon (Pink-ribbon.be), La Leche League (Lalecheleague.be), Transgender Infopunt (TIP) (Transgenderinfo.be) en seksuologe Ina Van Ransbeeck.

borstendossier omslag

Lees ook:

6 fouten die ook jij waarschijnlijk maakt met je beha
19 gênante vragen over je borsten beantwoord
Maaike (24) liet haar borsten verkleinen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '