Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Zeg niet te gauw: ''t Is weer een vrouw'!

Bijna helft van de vrouwen kreeg nooit een verkeersboete

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Vrouwen slechter in het verkeer dan mannen? Het antwoord op die omstreden stelling moeten we jullie schuldig blijven. Wel kunnen we jullie vertellen dat minder vrouwen dan mannen verkeersboetes krijgen. Véél minder, zo blijkt uit cijfers van de Vlaamse Automobilistenbond.

De VAB-barometer legt enkele veelzeggende cijfers bloot. Zo blijkt dat 15 procent van de Belgische automobilisten het afgelopen jaar een snelheidsboete in de brievenbus kreeg. Verder bleek dat slechts 27% van de mannen nog nooit een snelheidsboete ontving. Met maar liefst 47%, zijn de vrouwen duidelijk meer 'bescheiden' in het verkeer.

 

Verkeerspsycholoog Ludo Kluppels spreekt klare taal: 'Het is ook de aard van de man om iets meer risico te nemen op de weg. Vrouwen zijn doorgaans rustiger en behoedzamer in het verkeer.' Even nuanceren. Vrouwen brengen gemiddeld wel heel wat minder tijd door in de auto dan mannen. Dat speelt uiteraard ook mee...

 

VAB ijvert nu voor onder andere meer trajectcontroles op de Belgische autosnelwegen en secundaire wegen. Door het gebruik van flitspalen, zou de Belgische mobilist zijn snelheid slechts op bepaalde plekken aanpassen.

 

 

 

 

Meer lezen:

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '