Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy.com

En als de wetenschap het zegt...

Bewezen: wijn drinken voor het slapengaan zou je helpen afvallen

Dat rode wijn drinken even gezond is als sporten, lieten we je enkele dagen geleden met heel veel plezier weten. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu ook dat wijn je helpt met afvallen...

Uit onderzoek aan de Washington State University en Harvard blijkt namelijk dat er in wijn een stof genaamd resveratrol zit, die je vetcellen doet stoppen met nog meer vet aan te maken. Zo draagt de stof dus bij aan je dieet. Resveratrol wordt ook verondersteld een gunstige werking te hebben bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker. De stof komt voor in de schil van blauwe druiven, wat verklaart waarom rode wijn meer resveratrol bevat dan witte wijn.

 

Volgens wetenschappers zou het drinken van op z'n minst twee glazen per dag obesitas met 70% helpen verminderen. En zo'n cijfer valt moeilijk te negeren, toch? Waarom je je glas wijn het best 's avonds naar binnen slurpt, heeft te maken met de verminderde trek in een heerlijke 'late night snack', een van de grootste boosdoeners als het gaat om gewichtstoename.

 

Glaasje wijn voor een slankere taille

Om ons favoriete nieuwtje van de dag met nog meer wetenschappelijk bewijs te staven, ontdekte de universiteit van Denemarken dat mensen die elke dag een glas wijn drinken, slankere tailles hadden in vergelijking met hun sobere tegenhangers. Uit een andere studie van Harvard bij 20.000 mensen bleek ook dat van de personen die met flinke gewichtstoename kampen, bijna niemand een drinker was.

 

Ahhh, wat houden wij op zulke momenten toch van de wetenschap. Dat vieren we met een lekkere fles bubbels! 

 

 

Let op, overmatig alcoholgebruik schaadt de gezondheid. Drink met mate!

 

 

Bron: Marie Claire

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '