Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Position switch!

Bewezen: slapen aan de rechterkant van bed maakt chagrijnig

Dat je blijkbaar letterlijk met het foute been uit bed kan stappen, wisten we al. Maar als we een Britse studie moeten geloven, heeft ook de kant waar je slaapt in bed invloed op je humeur. Zo slaap je bijvoorbeeld beter aan de linkerkant van het bed als je met een lach de dag wil trotseren.


 

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Britse bedden- en matrassenfabrikant Sealy bij 1000 personen uit het Verenigd Koninkrijk. De groep werd bevraagd over de invloed van hun slaapgewoonten op hun humeur.

 

Links slapen = 9,5% optimistischer


Resultaat? Personen die aan de linkerkant van het bed slapen hebben 8% meer kans op een bevredigend sociaal en professioneel leven, 4% meer kans om vrolijk wakker te worden en 9,5% meer kan op een positieve kijk op het leven. Vanavond doen we van position switch, liefje?

 

Rechts slapen = chagrijnig aan de ontbijttafel


Als je aan de rechterkant slaapt, heb je de neiging om liever alleen te zijn dan omringd door mensen, en ben je 7% meer vatbaar voor een slecht humeur als je opstaat, 5% meer geneigd  om negatief te denken en je hebt 3% meer kans dat je je job helemaal niet leuk vindt.

 

Het onderzoek zwijgt in alle talen over de wetenschappelijke redenen voor zo’n dergelijk verband tussen geluk en de kant waar je slaapt in bed. Spijtig! Maar wij gaan het sowieso uitproberen, al moeten we daarvoor van onze boxspring een boksring maken om zijn kant van het bed te veroveren.

 

sleep

 

Meer slaapweetjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '