Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Je bad zal goed ruiken, maar je intieme zone misschien niet...

UH-OH: bath bombs zijn blijkbaar niet zo goed voor je lady parts

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Wij zijn helemaal gek op de kleurrijke en heerlijk ruikende bath bombs van Lush. We kunnen ons dan ook geen bad voorstellen zonder de bruisballen. Toch laten sommigen onder jullie de verwennerij beter links liggen. Bath bombs zouden namelijk héél slecht kunnen zijn voor je vagina.

pH-waarde


Wie had er ooit gedacht dat aan die magische bruisballen ook nadelen verbonden waren? Wij alleszins niet! Toch blijkt dat bath bombs eigenlijk helemaal niet goed zijn voor de pH-waarde van je lady parts. Bij een gezonde vagina varieert die waarde tussen de 3,8 en 4,5, maar er zijn verschillende factoren zoals zeep, te strakke kledij en inlegkruisjes, die dit cijfer kunnen beïnvloeden.

Chemicaliën


Dit geldt dus ook voor bruisballen. Er worden namelijk zoveel chemicaliën aan toegevoegd om de zoete geur te creëren dat je pH-waarde volledig aangetast kan worden. Dit kan leiden tot infecties die gepaard gaan met symptomen zoals irritatie, jeuk, een niet zo aangenaam geurtje en een verandering in afscheiding.

Vaginale infectie


Maar het kan ook zijn dat jij daar nooit last van hebt, want het hangt af van lichaam tot lichaam. Sommige meisjes zijn er heel gevoelig voor en anderen helemaal niet. Meestal zal je wel snel doorhebben dat er daar beneden iets niet helemaal klopt. Hou dus je lichaam gewoon goed in de gaten voor symptomen van een vaginale infectie. Heb je het gevoel dat jij hier last van hebt? Ga dan gewoon naar de dokter en vermijd die prachtige bruisballen in het gevolg...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '