Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: <a href="https://www.instagram.com/p/BS1pzXuAUpr/" target="_blank">@baldorfood</a>

Osteoporose komt minder vaak voor in landen waar weinig zuivel en calcium wordt geconsumeerd.

AHA: dit kan het effect op je lichaam zijn wanneer je stopt met zuivel

Boter, kaas en eieren is niet alleen een leuk spel, het zijn ook drie voedingsmiddelen die wij elke dag zouden kunnen eten. Al gaan er de laatste jaren steeds meer stemmen op om de consumptie van zuivel af te bouwen. Maar wat is het effect daarvan op je lichaam?

1. Sterkere botten


Raar maar waar: minder zuivel eten zou ervoor kunnen zorgen dat je botten sterker worden. Dat beweert de Amerikaanse dokter Mark Hyman. Zo zou osteoporose (broze botten met een verhoogd risico op botbreuken tot gevolg) minder vaak voorkomen in landen waar weinig zuivel en calcium wordt geconsumeerd.

Raar maar waar: osteoporose komt minder vaak voor in landen waar weinig zuivel en calcium wordt geconsumeerd.


Volgens een studie van Nurses Health Study verhoogt zuivelconsumptie de kans op een botbreuk zelfs met 50 %. In plaats van zuivel en calcium zouden we meer vitamine D moeten consumeren als we sterkere botten willen.

eieren

2. Zuivere huid


De consumptie van boter, kaas, melk, eieren en yoghurt, om maar enkele zuivelproducten op te noemen, kan leiden tot een vette huid en acne. Als je minder zuivel eet, zou het weleens kunnen dat je dat snel merkt aan je huid.

3. Minder slijm


Melkproducten veroorzaken slijm. Heb je weleens last van slijm in je ogen of op je stembanden? Probeer dan eens een tijdje geen zuivel te eten. Wie weet ben je in no time van je probleem verlost!

melk

4. Betere spijsvertering


Heel wat mensen zijn – vaak onbewust – intolerant voor lactose. Heb je vaak een opgeblazen gevoel of diarree? Dan kan het helpen om een week of twee alle melkproducten uit je dieet te schrappen, om te zien wat voor effect dat heeft op je maag en spijsvertering.

Ben je van plan je consumptie van zuivelproducten af te bouwen? Vervang ze dan door amandel-, rijst- of speltmelk, kokosnoot- of amandelyoghurt, roomkaas van cashewnoten en feta van amandelen. Keuze te over!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '