Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Ben je zwanger en heb je een hond? Verwacht dit gedrag wanneer de baby komt

AHA: daarom gedragen honden zich raar in de buurt van baby’s

De redactie

Een puppy hebben kun je vergelijken met oefenen voor een baby. Vaak behandelen we onze viervoeter dan ook als ons eerste kindje. Wanneer er een échte baby bijkomt in het gezin, kan je hond zich soms raar gedragen.


Het is niet verwonderlijk dat naast de kersverse ouders ook de hond zich moet aanpassen aan een gezinsuitbreiding. Een baby gaat onherroepelijk de rol van de hond veranderen wanneer hij – letterlijk – van de schoot wordt geduwd om plaats te maken voor het kind.

Hierdoor kan je hond zich anders gedragen dan je gewend bent. Hondenfluisteraars vertalen de tien meest voorkomende gedragingen en wat jouw pluizenbal hiermee probeert te zeggen.

Depressief


Wanneer je hond beseft dat je een nieuwe oogappel hebt, kan hij hierdoor heel verdrietig worden. Maak een lijstje met zijn favoriete dingen en probeer deze regelmatig in zijn dag te verwerken. Op die manier blijft hij zowel mentaal als fysiek gezond.

Hond likt de baby vaak


Train hem om van de baby af te blijven. Totdat hij leert luisteren naar verbale bevelen, kan je met je lichaam de baby afschermen.

Onder de voeten lopen


Met een kleine baby is het gevaarlijk wanneer je een hond in huis hebt die regelmatig onder de voeten loopt. Voldoende hekken en afgeschermde wanden in huis plaatsen is de boodschap! Je hond een eigen hoekje geven in huis kan ook helpen.

Hond trekt aan leiband terwijl je wandelt met de baby


Zowel de hond als de baby constant in de gaten houden tijdens een wandeling is moeilijk. Koop een harnas en leiband die jou meer controle geven.

Doordraaien


Dit is de nachtmerrie van elk baasje! Wanneer je hond heel boos is, weet je dat de volgende stap bijten is. Met een baby in huis is dit heel eng, daarom is het belangrijk dat je ook aan het kind leert om bepaalde grenzen te respecteren. Blijf er altijd bij wanneer je baby met de hond speelt.

Jaloezie


Het is heel normaal dat je hond jaloers wordt op al de aandacht die nu naar de nieuwe baby gaat. Om de jaloezie tot een minimum te beperken is het belangrijk dat jij zelf aandacht geeft aan de hond, voor hij naar jou kan komen om te smeken voor affectie.

Speelgoed van baby stelen


Je hond doet het niet altijd met opzet wanneer hij met de speeltjes van de baby gaat lopen. Het verschil met kinderspeelgoed is gewoon niet duidelijk voor een hond. Er is gelukkig een heel simpele oplossing voor dit probleem: opruimen!

Blaffen


Een hond die blaft is heel normaal, maar ook frustrerend wanneer dit de baby wekt. Tenzij je een geluidsdichte kinderkamer hebt, is het enige wat je kunt doen bidden dat dit beperkt blijft tot een minimum.

Springen


Wanneer je een hond hebt die vaak springt en er een moment komt dat je hem echt onder controle moet houden, kan je hem in het huis even aan de leiband houden. Op die manier kan hij niet hoog springen of het kind per ongeluk pijn doen.

Grommen


Honden grommen wanneer ze oncomfortabel zijn. Dit is dus een belangrijk signaal dat je niet mag negeren! Bekijk wat het probleem juist is en stel je hond op zijn gemak.

Bron: Reddit en Romper


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '