https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zes tips om jezelf mooi te houden

Aantrekkelijk op de piste

Je kent het wel, die kwieke oudjes die met een fluo skijas en dito bril naar beneden komen gesuisd. Op hun neus hebben ze een dikke witte streep zonnecrème, en op hun lippen een dikke laag lippenbalsem. Moet jij ook zo door het (ski)leven? Neih!

  • Het eerste dat je moet weten is dat je huid door de wind en koude echt héél droog kan worden. Iedereen heeft het waarschijnlijk al meegemaakt: gevoelige plekken in je gezicht, en droge, gebarsten lippen. Gebruik daarom een goede lippenbalsem, best met een zonnefactor. Deze zijn overal te koop. Ze hoeven niet persé wit te zijn: ze bestaan ook in doorzichtige vorm. Tip: je kan je lippenbalsem ook aanbrengen onder je ogen, omdat je huid daar meestal gevoeliger is.
  • Je gezicht wordt de hele dag blootgesteld aan de wind en de zon, en daarom is het belangrijk dat je het heel goed insmeert. Gebruik een hydraterende crème met een hoge factor: liefst hoger dan 25. Dit is echt geen overbodige luxe: in de sneeuw raak je veel sneller verbrand. Vergeet ook geen aftersun! Aftersun kan wonderen doen voor je huid. Het verzacht niet alleen je verbrande plekken, maar brengt ook heel veel vocht in.
  • Draag altijd een zonnebril. Nee, deze hoeft niet oud en fluo te zijn. Er bestaan ook hippe exemplaren, die aansluiten achter je hoofd zodat je hem niet verliest.
  • Make-up is écht niet nodig op de piste. Wil je er dan toch volledig glam uitzien, ga dan voor een waterproof mascara en een lippenbalsem met een kleurtje. Blush hoeft niet, je zal vanzelf wel gaan blozen!
  • Verwen jezelf op momenten dat je niet aan het sporten bent. Als je terug in het hotel komt, neem dan onmiddellijk een bad met jouw favoriete doucheproducten. Blijf lekker lang liggen, zodat je spieren volledig kunnen ontspannen. Je haar kan heel droog en breekbaar worden door de wind, dus als je klaar bent met je bad, breng dan een haarmasker aan. Smeer intussen je volledige lichaam in met een dikke bodybutter, en spoel achteraf je haar grondig uit.
  • En als laatste: zorg ervoor dat je al van vóór je vertrekt in vorm bent. Lenige en soepele spieren voorkomen dat je de eerste dagen niet uit bed geraakt van de stijfheid. Ook heb je met soepele spieren minder kans op kwetsuren als je valt. Begin dus maar al te sporten!

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content