Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

7 schokkende feiten over suiker

Taart, koekjes, snoep... Mmm! We love suiker. En dat het goedje slecht voor ons is, vergeten we gewoon even terwijl we dat pak Oreokoekjes naar binnen werken. Maar wist je dit al? Lees en huiver...

Deze feitjes over suiker komen van de website SugarScience. Die site is opgestart door researchers van de University of California, San Francisco. 

 

  1. 36% van de toegevoegde suikers die wij opnemen, bestaat uit vloeibare suikers die in frisdranken en energiedrankjes zijn verwerkt. Dus: weg met die cola. In de vuilbak. Nu.
  2. Nog altijd aan de frisdrank? Door een blikje cola per dag te drinken verhoog je de kans dat je sterft aan een hartziekte met een derde. VUILBAK! You're so welcome. 
  3. Er zijn minstens 61 verschillende namen voor suiker. Dus wanneer jij 's avonds in de supermarkt snel de ingrediënten van een product scant, is de kans heel groot dat je toch ongewild suikers binnenkrijgt... Studeren maar!
  4. Een hoge bloedsuikerspiegel is een van de vijf risicofactoren voor hartziekten, diabetes en leverziekten. Heb jij een 'buikje' van te veel suiker te eten en is je tailleomtrek groter dan die van je heupen? Ga dan beter op je gezondheid letten!
  5. De American Heart Association raadt vrouwen aan om niet meer dan zes theelepels suiker per dag in te nemen.
  6. Als je begint met suiker te eten, wil je alleen maar meer. Suiker heeft hetzelfde effect op je hersenen als alcohol en cocaïne.
  7. Dus vanaf nu zeggen we gewoon nee tegen koekjes en ijs. Opgelost! Of toch niet... Suiker wordt toegevoegd aan 74% (!) van alle producten in de supermarkt. Het zit zelfs in producten die in eerste instantie niet zoet lijken, zoals pasta en brood. Blijven opletten, dus!

 

Snik, zelfs in hamburgers zit suiker. Lees maar!

Nog een reden waarom je beter geen suiker eet...

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '