Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

7 dingen die je niet wist over je kont

Soms is het het meest gehate lichaamsdeel bij vrouwen, anderen (lees: Kim Kardashian) zijn er zowaar verliefd op. Ons achterwerk is op zijn zachtst gezegd aan vele emoties onderhevig. Hoe jij er ook over denkt, dit wist je vast nog niet over jouw (minst) favoriete lichaamsdeel.

1. De spieren in je achterwerk zijn de grootste van je hele lijf

Zelfs als je kont ieniemini is (geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt), de spieren in je kont moeten zowat je hele torso recht houden. Geen wonder dus dat ze zo'n sterke spieren hebben. Wist je trouwens dat hoe sterker je kontspieren zijn, hoe hoger je kan springen? Jep!

 

2. Je loopt makkelijker een alcoholvergiftiging op via je kont dan via je mond

Een butt chugger, heet zoiets in het Engels. Een wat? Iemand die alcohol in zijn achterwerk giet, met als doel snel dronken worden. (Wie bedenkt zoiets, really?) Op die manier wordt de alcohol sneller in je bloed opgenomen en word je dus sneller ladderzat. Je maag en lever kunnen hun werk immers niet doen, dus je lijf gaat sneller in overdrive. Lees: je belandt al snel met een alcoholvergifting op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Ons advies? Don't try this at home, kiddos.

 

3. Er is een reden dat jouw kont groter is dan die van je lief

Onze bips is onze eerste opslagplek voor vet, daar zorgt oestrogeen voor. Mannen, daarentegen, slaan hun vet makkelijker op rond hun buik.

 

4. Je kan huidkanker krijgen op je kont. Zelfs als die nog nooit het zonlicht zag

Huidkanker kan op eender welke plek voorkomen, dus ook op plaatsen die nooit in aanraking komen met de zon (of de zonnebank). Tussen je tenen, onder je oksels en ook: op je kont. Zorg er dus voor dat je huidarts ook die plekjes even nakijkt bij een check-up. Reden te meer ook om je lief af en toe een grondige studie van je kont te laten uitvoeren, op zoek naar nieuwe vlekjes.

 

5. Er bestaat een naam voor extreme billenliefde

Pygofilie, zo heet de 'aandoening' en dat wil zoveel zeggen als: héél erg zot zijn van bipsen. Zo, dat weet je ook weeral.

 

6. Vrouwen met een ronde kont zijn intelligenter

Dat verklapten we je al in dit artikel, maar hier vertellen we je graag de korte samenvatting: wie een ronde kont heeft, heeft meer omega 3 in zijn lijf. En omega 3-vetten zorgen voor een betere ontwikkeling van onze hersenen en maken ons dus slimmer. We like big butts and we cannot lie...

 

7. Je kont zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt

Tot die conclusie kwamen onderzoekers van de Universiteit van Oxford. Vrouwen met een ronde kont zijn immers minder vatbaar voor diabetes en hartaandoeningen. Dat komt doordat ze een lager cholesterolgehalte hebben, en doordat ze meer hormonen produceren die suiker afbreken. Reden te meer om happyhappy te zijn met je ronde kont!

 

Lees ook:

Bewezen: een ronde kont is gezond

Waarom mannen houden van vrouwen met een ronde kont

9 problemen van vrouwen met een ronde kont

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '