Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

6 tips tegen de winterblues

De dagen zijn korter, het is grijs, koud en donker. De winter is niet meteen het seizoen waar je vrolijk van wordt. Veel mensen hebben dan ook last van de winterblues. Voel jij je ook lusteloos, somber, moe en prikkelbaar? Met deze tips tegen de winterblues voel je je al heel wat beter!

1. Sunshine baby

Een oorzaak van de winterblues is een gebrek aan zonlicht. Laat je dus niet afschrikken door de kou en ga regelmatig naar buiten als de zon schijnt. Zonder zon maakt je lichaam te weinig vitamine D aan, wat je nodig hebt voor een beter immuunsysteem en een goed humeur.
 

2. Zzzzzzz...

Als je te weinig slaapt, voel je je automatisch vermoeider en prikkelbaarder. Je bent ook minder productief en je kan je minder goed concentreren. Slaap dus zeker 7 à 8 uur per dag (of zo lang je zelf denkt nodig te hebben), en probeer elke dag op hetzelfde uur te slapen en op te staan.
 

3. Get moving

Ook al wil je het liefst van al wekenlang onder een dekentje op de zetel kruipen, toch is sport perfect wat je nodig hebt. Het zorgt ervoor dat je je beter en gezonder voelt, minder stress en meer energie hebt.
 

4. Fun met vrienden

Je vrienden maken je gelukkig en brengen je aan het lachen. Lachen heeft alleen maar voordelen: het boost je immuunsysteem en je hebt minder stress door de endorfines die vrijkomen in je hersenen. Zorg dus dat je genoeg afspreekt met je vrienden en doe veel leuke dingen!
 

5. Vitamientjes

Vooral in de winter is het heel verleidelijk om alleen maar vettige, zoete en andere ongezonde dingen te eten. Taart, frietjes, chocolade, alles om je beter te doen voelen. Helaas is dat gevoel van korte duur, omdat het je geen energie en vitaminen geeft. Eet dus voldoende groenten en fruit, vis en gevogelte, en volkorenbrood en -rijst. Drink ook genoeg water! Af en toe eens zondigen kan natuurlijk geen kwaad.
 

6. Warmere oorden

Ga op vakantie naar de zon tijdens de wintermaanden. Vakantie zorgt altijd voor een goed gevoel, en je ontsnapt een weekje of langer aan de koude en de regen. Bye bye Belgium!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '