Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

6 manieren om meer zin te krijgen in sport

Wil jij ook graag een gezonder leven en wat kilo's kwijtraken? Maar kost het je moeite om te beginnen aan sport? Geen nood, je bent niet alleen. Wij geven je zes manieren om meer zin te krijgen in sport!

1. Denk aan de positieve gevolgen

Sport heeft alleen maar voordelen. Je hebt meer energie, je voelt je mooier, je krijgt een strakker en fitter lichaam, je hebt minder stress, je slaapt beter... Schrijf op wat je wil bereiken. Wil je een betere conditie? Een strakker lijf? Weer in die skinny jeans passen? Stel jezelf haalbare doelen, schrijf ze op briefjes en plak ze op je spiegel, koelkast en laptop.
 

2. Blijf thuis

Word je al moe bij de gedachte dat je naar een park of sportclub moet gaan om te sporten? Kies dan voor oefeningen die je ook gewoon thuis kan doen, voor de televisie! Zo hoef je je favoriete tv-programma niet te missen, maar heb je wel je sportmomentje gehad.
 

3. Alle beetjes helpen

Denk aan de mantra: 'No matter how slow you go, you're still faster than everyone on the couch.' Zelfs als je maar tien minuutjes sport of als je alleen een wandeling maakt, ben je goed bezig!
 

4. Seks = sport

Net als bij seks geldt: hoe vaker je sport, hoe meer zin je krijgt om het nog vaker te doen. Er zijn veel mensen die zelfs verslaafd geraken aan sport, na jaren nietsdoen! En over seks gesproken: je hebt zo nóg een goede reden om meer en intensiever seks te hebben. In plaats van telkens in missionarishouding te vrijen, kan je wat moeilijkere standjes uitproberen. Jij on top bijvoorbeeld, zorgt dat je meer calorieën verbrandt.
 

5. Sportvriendje

Zoek iemand met wie je regelmatig kan sporten. Een vriendin, je zus, een collega. De tijd zal heel snel voorbijvliegen! Zoek een sport die jullie allebei graag doen en help elkaar om die wekelijkse afspraak zeker na te komen. Of sport eens met je lief, zoals dit koppel!
 

6. Music maestro

Maak een playlist met je favoriete upbeat muziek en zet die op terwijl je sport. De volgende keer dat je de muziek hoort, krijg je automatisch zin om te sporten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '