Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Don't worry, be happy!

13 dingen om los te laten voor méér geluk!

Geluk is als fietsen: je kan het leren. En zodra je er eenmaal mee weg bent, heb je het voor de rest van je leven onder de knie. Hier vind je 13 gewoontes die je moet loslaten om van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat een glimlach op je snoet te hebben. Je eerste to do: stop met het perfecte leventje achterna te lopen… Het gras is niet groener aan de andere kant, remember?

 

 • De mening van je vriendinnen. Je hebt de goedkeuring van anderen echt niet nodig om beslissingen te nemen! Jij bent perfect in staat om je eigen keuzes te maken.
 • Negatieve gevoelens. Skip woede en wrok, stop met rancuneus zijn. Maak het goed met wie je gekwetst heeft. Geen mens is écht slecht… Geef iedereen een tweede (en zelfs een derde) kans. Weg met die boosheid!
 • Complexen. Zeg jij elke ochtend voor de spiegel tegen jezelf dat je dik bent en wallen hebt? Stop daarmee. Focus op je mooie schouders en je slanke vingers in plaats van op je rijbroek en je lange neus. Hou van jezelf zoals je bent.
 • Die droom over de Prins. HIer komt belangrijk nieuws: die Prins komt niet. Hij bestaat niet eens. Loop die droom niet achterna. Snurkt je vriend? Heeft hij een buikje gekregen? So what? Zijn lasagne is overheerlijk en hij zegt je elke ochtend dat je de allermooiste bent!
 • Je verlangen om de jackpot te winnen. Je zult niet rijk worden. Stop met je blindstaren op té dure spullen die je je nooit zal kunnen veroorloven. Echt, al dat moois maakt niet gelukkiger. En het is sowieso beter om een job te hebben die niet dik betaalt, maar die je graag doet!
 • Aan je ex denken. Nostalgie, ook al geeft die soms een fijn gevoel, is alleen maar frustrerend. Het verleden is voorbij. Leef nú en glimlach naar je huidige lief: hij heeft vast evenveel troeven!
 • Voor alles excuses verzinnen. "Ik ben niet gaan lopen, want het regende." "Ik kan niet naar je verjaardagsfeest komen – té veel werk." Vaak is het de luiwammes in jou die dan praat. Vergeet niet: magie komt pas in je leven als je je comfortzone verlaat…
 • Uitstel. Stel niets uit tot morgen. Eindigt je week steevast met een ellenlange to-dolist waar je gaat van nagelbijten? Stop! Schiet in actie op het juiste moment. En geef jezelf een pluim, telkens als je iets afwerkt!
 • Negativiteit. Stop met bekritiseren. Stop ook met klagen. Als die gemene dingen die je zegt, kruipen in je systeem. Ze verpesten je humeur.
 • Controlegedrag. Leg je erbij neer dat je niet alles in de hand kan houden. Dat het leven soms roet in het eten gooit. Als je dat kan aanvaarden, zal er heel wat gewicht van je schouders vallen. Byebye druk!
 • Verwachtingen. Vergeet ze. Als je té veel verwachtingen koestert, op welk vlak dan ook, word je aan de lopende band teleurgesteld. Als je die kan loslaten, zal het kleinste gebaar, de kleinste glimlach of attentie je plezier doen. En wordt het leven een verrassing 🙂
 • Onzekerheid. Leven in angst is geen leven. Word je angsten de baas. Herinner jezelf eraan dat 99 % van je bange gedachten irrationeel zijn. Als je ze niet de baas kan worden, laat je dan begeleiden!
 • Facebook en de hele rimram aan sociale netwerken. Ze wakkeren jaloezie aan en zorgen ervoor dat je jezelf vergeet. Je hoeft geen Facebookzelfmoord te plegen, maar beperk de tijd die je eraan spendeert. Idem voor internet en je smartphone. Ga af en toe offline om weer met jezelf op één lijn te komen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '