https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Onrustwekkende cijfers.

1 Vlaming op 8 is verslaafd aan zijn smartphone

Robine van Tilburg
Digibesitas, het afhankelijk zijn van zijn smartphone en sociale media, blijft toenemen in ons land. Uit een recent Vlaams onderzoek blijkt dat bijna 13% van de Vlamingen verslaafd is aan zijn of haar smartphone. Onrustwekkende cijfers die nog elk jaar lijken te stijgen…

De Digimeter meet jaarlijks het gebruik van smartphones en andere digitale apparaten door de Vlaming. Uit het onderzoek van september vorig jaar blijkt dat de digibesen voornamelijk in de categorie 15- tot 39-jarigen vallen. Een kwart Vlamingen uit die categorie gaf toe verslaafd te zijn aan zowel zijn smartphone als aan sociale media.

 

Het toenemende aantal smartphones en het almaar stijgende gebruik van sociale media in ons land, werkt de toenemende afhankelijkheid van de smartphone in de hand. Maar liefst 55% van de 20- tot 29-jarigen verklaarde afhankelijk te zijn van sociale media. Onrustwekkend!

 

Maatregelen

 

De Vlaming lijkt zich wel bewust te zijn van zijn overmatig gebruik en legt zichzelf of zijn kinderen daarom regeltjes op. De smartphone gaat uit voor we in de wagen stappen of hij wordt uit de slaapkamer gebannen. Verder ruilde dit jaar 3% van de Vlamingen zijn smartphone in voor een 'normale' gsm. Dat is het dubbel van vorig jaar.

 

Digitale kloof

 

11% van de Vlamingen – en dan vooral veertigers en vijftigers – staat wel positief tegenover de digitale veranderingen, maar slaagt er zelf niet in om ze onder de knie te krijgen. Verder komt dit probleem ook voor bij jongeren met een lagere sociaaleconomische status.

 

Wij vrezen dat we weleens digibees zouden kunnen zijn… Wat denken jullie?

 

 

Bron: VTM Nieuws

 

 

Meer nieuws vind je hier.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content