Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Maak komaf met donkere kringen of een montuur dat van je neus schuift!

9 eenvoudige make-uptips voor als je een bril draagt

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Ladies met een bril zullen het beamen: het valt niet mee om make-up aan te brengen op een manier die het beste uit je gezicht haalt. Wij delen onze toptips!

Weg met die donkere kringen

Een montuur werpt een schaduw onder je ogen, precies op de plek waar je donkere kringen juist wil vermijden. Gebruik concealer die één tint lichter en één tint warmer is dan je huidskleur. Een peachy ondertoon heldert meteen die donkere tint op.

De juiste foundation is key

Last van een bril die van je neus glijdt en onder de foundation zit? Kies voor een foundation op waterbasis en fixeer je neusbrug en -flanken met poeder, dan is dat gedaan. Volstaat dat nog niet, gebruik dan vooraf een foundationprimer.

Verzorg je wenkbrauwen extra goed

Een bril legt de nadruk op je wenkbrauwen. Die ‘framen’ je ogen, dus zorg ervoor dat je wenkbrauwen tiptop zijn. Epileer overbodige haartjes en gebruik een wenkbrauwgel. Wil je een krachtiger effect, gebruik dan een gekleurde wenkbrauwgel of een wenkbrauwpotlood in een astint, dat oogt natuurlijker dan een warme kleur.

Zorg voor de juiste match

Match je wenkbrauwen met je brilmontuur. En nee, we hebben het daarbij niet over de kleur, maar wel over de vorm. Bij een zwaarder montuur staat een sierlijk, iets dunner boogje mooi, bij een fijner of transparant montuur is een vollere wenkbrauw dan weer vaak erg geslaagd.

Krullen maar

Ben je gezegend met lange wimpers die, euh… toch wel vervelend tegen je glazen tikken? Begin je oogmake-up steeds met het krullen van je wimpers en kies voor een mascara die je wimpers krult en volumineuzer maakt.

Hou de tel bij

Zorg ervoor dat je mascara supervers is, ouder dan twee maanden is hij namelijk te droog en zal hij sneller sporen achterlaten op je brilglazen en onder je ogen. Laat je mascara goed drogen voordat je je bril weer opzet!

Bijziend vs. verziend

Voor je oogmake-up is er een verschil in opmaken voor bijzienden en verzienden:

  • Bijziend? Dan laten je brilglazen je ogen iets kleiner lijken. Tip: een highlighter is jouw beste vriend! Door glans aan te brengen in je binnenste ooghoek, boven je jukbeenderen en boven je iris op je ooglid trek je licht naar je ogen en lijken ze groter. Ook een nude kohllijntje in je waterlijn verricht wonderen. Vermijd zware, donkere kleuren, want die verkleinen. Wil je toch sexy smokey eyes? Ga dan niet voor zwart, maar kies eerder warmbruin, aubergine of kaki.

  • Verziend? Fijn, want deze glazen vergroten je ogen! Vind je toch dat je ogen iets te bol lijken door je bril? Matte, donkerdere tinten verkleinen en een lijntje boven je wimpers vanaf je iris naar de buitenhoek heeft een verlengend effect op de vorm van je ogen. Gebruik steeds een vergrotende spiegel, want… elke make-upblooper wordt uitvergroot door je brillenglazen. Secuur werken is dus de boodschap!

Een frisse look

Zeker wanneer je een opvallende bril draagt, is blush essentieel voor een frisse look. Je brengt hem aan op je kaken (niet te dicht bij de neus) en volgt je montuur richting jukbeenderen. Hou ongeveer 1 cm afstand van je bril.

Vergeet je eigen stijl niet

Last but not least: kan een uitgesproken make-up als je een bril draagt of hou je het beter rustig? Dat hangt van jouw stijl af! Een statementbril kan heel mooi zijn met een sterke eyeliner of felle lip, een kleurrijk montuur met matching oogschaduw…

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '