Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© JBC

De Belgische ontwerper vertaalt 'respect' in ontwerpen voor de allerkleinsten.

WE LOVE: de uniseks kindercollectie van JBC x Walter Van Beirendonck

2017 gaat de geschiedenis in als hét jaar waarin we alle stereotypes verbraken rond gender. We moeten kinderen niet van kleins af aan inprenten dat jongens en meisjes verschillend zijn, een proces dat vaak al begint bij hun kledij. JBC komt daarom met een uniseks kindercollectie ontworpen door niemand minder dan Walter Van Beirendonck.


ZulupaPUWA is de excentrieke naam voor de samenwerking tussen JBC en de bijzonder getalenteerde Walter Van Beirendonck. Deze Belgische collab loopt al 12 jaar, maar dit jaar gaan ze verder dan enkel schattige kinderkledij ontwerpen. ZpW brengt met ‘We are all different but the same‘ een duidelijke boodschap door het lanceren van een uniseks kindercollectie.

Walter Van Beirendonck roept op tot meer respect en vertaalt dit in ontwerpen voor de allerkleinsten. Hij verwerkte het woord in meerdere talen, van Engels over Arabisch tot Russisch en Chinees, in sweaters en T-shirts die niet langer het typische jongens- en meisjesbeeld in stand houden.

 

Jongens mogen zich kwetsbaar opstellen en nagellak dragen als ze hier zin in hebben. Net zoals meisjes de tomboy mogen uithangen en zich stoer kleden. In plaats van een meisjes- en jongenscollectie brengt JBC speelse en vooral genderneutrale kledij waarin kinderen gewoon kinderen kunnen zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '