Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Krijg een job door je make-up!

Vraag jij je ook af of die opvallende feloranje lipstick ervoor gezorgd heeft dat je de job nét niet kreeg? Of was het je fuchsia blush die je tijdens die sollicitatie ongeschikt deed lijken voor de vacature? Je bent niet paranoïde, want je office look is even belangrijk als je speelse cat eye op een eerste date.

Loopbaan- en sollicatie-experte Michele Mavi van Atrium Staffing en Diorvisagist Ricky Wilson tonen je hoe je je gezicht het best opmaakt om je droomjob binnen te halen tijdens het solliciteren.

'Je moet je natuurlijke trekken in de verf zetten, niet overschaduwen', aldus Mavi. 'Als iemand mijn bureau binnenkomt met een smoky eye, rode lippen en zwaar aangezette wangen, vraag ik me af waar ze na het werk naartoe gaat. En dat is niet wat je wil dat je werkgever denkt...'
 

1. Een egaal velletje wint altijd. Toch wil je de foundation links laten liggen. Sommige zien er té uit, en je wil geen pancake face. Een CC-crème zal je een mooie glow geven zonder je huid te verstikken. De verlichting in een kantoor kan bovendien verschrikkelijk onflatterend zijn, dus een neutrale roze blush of bronzer zorgt ervoor dat je er gezond blijft uitzien. Je kan die perfect met je huid laten blenden door je vingers te gebruiken.
 

2. Zet je ogen subtiel in de verf. Dikke zwarte eyeliner en oogschaduw met glitterpartikels hou je het best voor een avondje uit. Je wil er immers niet uitzien als een show girl uit Las Vegas (tenzij dat de job is waarvoor je solliciteert, natuurlijk). Wilson raadt aan om een zacht bruin of taupe op je ooglid en arcardeboog aan te brengen. Mokka past overigens bij de meeste huidjes.
 

3. Lipgloss? Don't even think bout it. Een teveel ervan zorgt er al snel voor dat je eruitziet alsof je aan het kwijlen bent. Kies liever voor een hydraterende en langhoudende neutrale roze of perzikkleurige lipstick.
 

4. Nail it. Sorry, nail-artliefhebbers, maar volgens Mavi is er in een werkomgeving geen plaats voor flamboyante nagels. Het belangrijkste is dat ze netjes gemanicuurd zijn. Lichtroze en huidkleurige nagellak kunnen altijd. Als je een creatieve job hebt (bijvoorbeeld in de modewereld), kan je ook experimenteren met rode en blauwe tinten en zachte pastels.

 

Bron: Cosmopolitan
Beeld: Pinterest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '