Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Isabela Kronemberger via Unsplash

Het ideale kapsel voor op een warme zomerdag zoals vandaag!

Dit zijn volgens haarstylisten de 5 beste manieren om je klassieke dot te pimpen

Een dotje is een van onze favoriete kapsels en al zeker bij warm weer. Het is makkelijk, het haalt al je haar uit je nek én het ziet er nog eens leuk uit ook. Ben je op zoek naar enkele manieren om je klassieke dot eens een andere look te geven? Lees dan vooral snel verder!


Het is snel, het is makkelijk én het is ideaal als je je haar al een paar dagen niet meer gewassen hebt. Ja, een leuk dotje is overduidelijk één van onze favoriete kapsels, maar ziet jouw creatie er steeds hetzelfde uit en wil je wat vaker afwisselen? Wij tonen je alvast vijf mogelijke stylingopties, maar eerst geven we je nog enkele handige tips mee die kunnen helpen om een andere soort look te creëren.

De textuur van je haar maakt een groot verschil. Zijn jouw lokken van nature kaarsrecht? Krul ze dan eens voor je een dotje maakt of leg er een mooie wave in met de hulp van je krultang. Maakt vaak al een wereld van verschil! Ben jij vaak druk in de weer en wil je er zeker van zijn dat je kapsel op z’n plek blijft zitten? Maak dan eerst een paardenstaart en dan pas een dot. Zo zit alles lekker stevig. Dames met fijn haar kunnen hun staart dan weer eerst lichtjes touperen voor ze hem gaan oprollen. Je dot lijkt op deze manier namelijk al een stuk groter.

Hoge dot met accessoires


Een hoge dot ziet er sowieso iets moderner uit, maar je kan dit kapsel al op een makkelijke manier een leuke update geven. Door een scrunchie of een haarknijpertje toe te voegen, ziet het resultaat er al een pak cooler uit.

Space buns


Ben jij iets handiger op vlak van kapsels? Dan zijn space buns voor jou the way to go. Zeker tijdens de zomermaanden ziet het er door zijn speels effect extra leuk uit. Zorg er verder voor dat je zeker genoeg haarschuivertjes bij de hand hebt zodat alles mooi op zijn plaats blijft zitten. Dit kapsel werkt wel beter als je iets langer haar hebt, maar je kan bijvoorbeeld ook extensions gebruiken om je dotjes iets groter te maken. Fake it till you make it!

(In)gevlochten dot


Op zoek naar een iets eleganter kapsel? Maak dan eerst een vlecht in je haar. Deze twist je nu een paar keer en vervolgens ga je de vlecht met de hulp van enkele schuifspeldjes bevestigen achteraan je hoofd. Ziet eruit alsof je er veel werk ingestoken hebt, maar eigenlijk heb je dit kapsel al klaargespeeld op een kleine vijf minuten.

Dotje 3.0


Space buns waarbij je twee dotjes gaat maken, zijn al een tijdje populair, maar je kan ook eens proberen om drie dotjes te maken. Deze ga je niet bovenaan of aan de zijkant van je hoofd bevestigen, maar wel achteraan als een soort van hanenkam. Tip: maak de dotjes zo dicht mogelijk bij je hoofdhuid. Zo ben je er zeker van dat je kapsel een hele dag mooi blijft.

Lage dot


Een klassieker die nooit uit de mode gaat, is de lage dot. Om ervoor te zorgen dat het geheel er niet te braaf uitziet, maak je eerst een middenscheiding of een ultra strakke zijscheiding. Oogt lekker modern en naar gelang hoe netjes of nonchalant je de look wil, kan je zachtjes aan de dot trekken om hem iets losser te maken. Of je kan voorzichtig enkele plukjes los trekken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '