https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty Images

Wees niet bang om je uitgesproken jukbeenderen extra in de verf te zetten!

INSPIRATIE: 5 kapsels die perfect passen bij een hartvormig gezicht

gGezegend met een uitgesproken voorhoofd, killer jukbeenderen en een puntige kin, kortom een hartvormig gezicht? Deze kapsels zetten jouw prachtige gelaat en jukbeenderen extra in de verf. Reese en co. geven alvast het goede voorbeeld.

1. Lange bob of lob


Een (lange) bob staat vrijwel iedereen. Naargelang de vorm van je gezicht moet je gewoon enkele kleine aanpassingen doen. Kies net als Ciara voor een snit tot op je sleutelbeen. Indien je korter gaat, kan het geheel er al snel iets te boxy uitzien. Creëer volume met behulp van een krultang en fixeer met wat mousse of haarspray voor een mooie balans. Opteer tot slot voor een middenscheiding en föhn je haar ietwat naar voren zodat je je kaaklijn in de kijker zet.

2. Pony


Een pony is het ideale kapsel voor een hartvormig gezicht omdat het het gelaat in balans brengt. Kies voor een froufrou in laagjes waarvan de kortste lokken net je wenkbrauw raken en de langste lokken ter hoogte van je ooghoeken komen. Het is niet toevallig dat dit al jaren Zooey Deschanels signature look is.

3. Lange pixie


Klaar voor een drastische verandering? Dan is een lange pixie à la Ruby Rose hét kapsel voor jou. Niet alleen zet je met deze pittige coupe je jukbeenderen in de verf, de lange laagjes zorgen voor textuur én zachtheid. Een pixie kan een vierkant gezicht er hoekiger doen uitzien en een lang gezicht nog langer. Net daarom is deze haarstijl zo geschikt voor mensen met een hartvormig gelaat.

4. Zijdelingse pony


Chloë Grace Moretz zweert al jaren bij curtain bangs, maar soms kamt ze haar pony in een diepe zijscheiding en draagt ze ‘m zijdelings. Deze flatterende froufrou neemt de aandacht weg van je uitgesproken voorhoofd en doet je ogen en jukbeenderen extra schitteren. De zijdelingse pony begint het best ter hoogte van de wenkbrauwboog, of net eronder, en valt over de jukbeenderen voor een evenwichtige look.

5. Lange laagjes


Lang haar? Dan kies je beter voor een laagjeskapsel, zoals dat van Reese Witherspoon. Let er wel op dat de laagjes onder je kin beginnen. Zo valt je scherpe kin iets minder op, terwijl je die anders net meer gaat benadrukken. Lange, golvende laagjes verlengen je gezicht en creëren extra volume ter hoogte van de kaaklijn.

Nog meer kapselinspiratie: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content