Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© IG: TheHairStylish/SmokeandLuxe/hale_beauty_bar/LinaCollier

Fashionable en moeiteloos de festivalweide op!

HOW TO: sun buns, hét festivalkapsel van de zomer

Het festivalseizoen is in aantocht en de zoektocht naar een festivalproof outfit en kapsel begint. Hoge knotjes in combinatie met braids zijn het perfecte kapsel voor op de festivalweide. Al je haarzondes worden dankzij deze look verdoezeld in stijl. Goodbye frizzy en vettig haar, hello sun buns.

 

Wanneer je #festivahair intikt op Instagram of Pinterest kom je ongetwijfeld sun buns tegen, beter bekend als een mix van vlechtjes en een hoge knot, maar dan pittiger. De sun buns zijn chic maar tegelijkertijd ook geniaal. Er is geen enkel kapsel dat festivalhaar van drie dagen beter verbergt. En ze zijn ook perfect voor work-outs. Pintjes hijsen en dansen alsof je leven ervan afhangt is ook een beetje sporten, toch?

 

Het leukste aan deze haartrend is misschien nog hoe makkelijk het kapsel is. Je hoeft geen kapper of haarspecialst te zijn om deze stijl te rocken!

Sun buns in 4 stappen

Stap 1:

Prep je haar met een droogshampoo naar keuze. Afhankelijk van waar je wil dat je vlecht zit, verdeel je je haar. Je kan gaan voor een vlecht in het midden of twee vlechten met een middenscheiding. Laat vervolgens wat haar los waarmee je later een knotje kan maken. Begin dan met vlechten en maak je vlecht(en) vast met kleine elastiekjes

Stap 2:

Draai de overblijvende haarstukken in een hoog knotje. Je kan 1 knotje maken of 2, of je kan ook gewoon verder vlechten zodat je gevlochten knotjes hebt.  

Stap 3:

Maak de knotjes vast met schuifspeldjes of een elastiekje en creëer wat volume in je vlechtjes en dotje door er met je vinger door te gaan. De sun buns zijn het leukste wanneer ze messy zijn!

Stap 4:

Finish je kapsel met wat haarlak om je kapsel te behouden en de frizz weg te houden.

Wil je all-in gaan met de sun buns, voeg dan wat gekleurde hairspray of glitters toe.

Doe hieronder alvast wat inspiratie op voor Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland en de andere festivals.

 

 

 

A photo posted by Tressa Yanchuk (@tressesbytress) on

 

 

 

A photo posted by smoke + luxe (@smokeandluxe) on

 

 

 

 

 

Lees ook:

Kapselinspiratie voor het aanstormende festivalseizoen

15 zomerse haaraccessoires voor de festivals

PINSPIRATION: een festivaloutfit à la Coachella 2016

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '