Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We kunnen het niet meer wegdenken uit onze badkamer.

Micellair water: alles wat je moet weten over het miraculeuze water voor je gezicht

Wie had gedacht dat het best reinigende water voor je huid tegelijk ook het zachtaardigste zou zijn. Neen, we hebben het niet over het water dat uit de kraan komt. Wel over de miraculeuze vloeistof waaraan beauty-experten en make-upartiesten wereldwijd verslaafd zijn: micellair water. Waarom we er zo dol op zijn? We laten de feiten voor zich spreken.

What’s in a name?


Zeg niet zomaar water tegen micellair water, want het is véél meer dan dat. Hoewel het er net hetzelfde uitziet als het water dat uit de kraan vloeit en in je drinkfles zit, heeft het een veel doeltreffendere werking. Micellair water is een reinigingsmiddel voor je gelaat, dat op een milde manier make-up en andere vuilresten verwijdert. Omdat micellair water zo zacht is voor de huid, raden experten het vooral aan voor mensen met een droge of (acne)gevoelige huid.

Wassen zonder water


Zonder water van de kraan, bedoelen we dan. Want micellair water gebruik je gewoon op een wattenschijfje waarmee je zachtjes over je gelaat wrijft om vuil en make-upresten te verwijderen. Naar verluidt waren Parisiennes als eersten helemaal in de ban van het product, omdat het kraantjeswater in Parijs erg ‘hard’ is en dus niet zo goed bleek te zijn voor hun stralend velletje.

Magisch middeltje


Wist je dat micellair water naast reinigend ook hydraterend werkt voor de huid? Wanneer je reinigt met een gel die je in combinatie met water gebruikt, kan je huid soms ‘trekkerig’ aanvoelen. En een reinigingsolie kan dan weer een vet laagje achterlaten op je huid. Micellair water doet geen van beiden: er blijft niets op je huid achter én de gezonde glow krijg je er gratis en voor niks bij.

(Niet zo) waterproof


Waterproof oogmake-up is opgewassen tegen water, maar niet tegen micellair water. Beter nog, micellair water is een kei in het verwijderen van hardnekkige make-up. Hou een wattenschijfje gedrenkt in micellair water een halve minuut op je oog en die waterproof mascara verwijdert zich bijna vanzelf.

Magnetische kracht


In micellair water zitten moleculaire deeltjes die we micellen noemen. Klinkt allemaal erg wetenschappelijk maar eigenlijk is het heel simpel, de micellen die op je wattenschijfje zitten, werken als een magneet en trekken onzuiverheden, make-upresten en overtollige talg naar zich toe zodra het product in aanraking komt met je huid.

Voor elke huid een watertje


Er bestaat micellair water voor verschillende huidtypes: vette, gemengde, droge of zelfs gevoelige huid. Het water voor droge huid voedt en kalmeert en de versie voor vette huidjes zuivert en matteert.

De favorieten van ons beautyteam

Urban Skin Detox Micellar Water


Dit micellair water is speciaal bedoeld voor de gemengde en onzuivere huid die regelmatig blootgesteld wordt aan pollutie en andere invloeden van buitenaf. Ideaal voor city girls, dus!

€ 5,99 – Nivea, bij Kruidvat.

Miracle 3-in-1 Micellar Water


Dit miraculeuze water bevat indian rose, dat bekend staat om haar hydraterende eigenschappen. En het ruikt ook nog eens hemels!

€ 12,50 – Rituals, bij De Bijenkorf.

Sensibio H2O


Een absolute klassieker en de favoriet van de meeste beautyexperten. Het micellair water van Bioderma stelt nooit teleur.

€ 13,92 – Bioderma, bij 24 Pharma.

Micellair Reinigingswater Gevoelige & Gemengde Huid


Last van een gevoelige huid of een opflakkering van acne? Reinig je huid dan met deze topper. Hij verwijdert onzuiverheden en kalmeert tegelijkertijd de huid.

€ 5,89 – Garnier, bij Bol.com.

Micellair Water Gevoelige Huid


Speciaal voor gevoelige huidjes. Dit product verwijdert je make-up op een milde manier, zonder een laagje achter te laten op je huid.

€ 4,19 (normale prijs € 6,99) – L’Oréal Paris, bij Bol.com.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '