Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Drie essentiële tips voor als je met glitter aan de slag gaat.

AHA: zo valt je glittermake-up niet in je glas tijdens het feesten

A touch of glitter tilt je eindejaarslook in een wip naar een hoger niveau. Je hebt er maar een klein beetje van nodig en je make-up schreeuwt meteen ‘feest’. Maar hoe voorkom je dat die glittermake-up al voor klokslag twaalf uur in je glas champagne ligt te drijven?


De perfecte feestlook volgens ons? Neutrale gezichtsmake-up met één opvallend glitteraccent op de ogen of op de lippen. Als je ooit al hebt geëxperimenteerd met glittermake-up of losse pigmenten, dan weet je dat je er maar beter voorzichtig mee aan de slag kunt gaan. Een verwittigd vrouw is er twee waard, dus lees deze tips even goed door vooraleer je dat potje glitter opendraait.

Tip 1: primer = onmisbaar


Hoe opvallender je make-up, hoe meer je baat hebt bij een laagje primer vooraf. Een primer vormt een basislaagje, waardoor de make-up die je erbovenop aanbrengt beter vasthecht aan de huid. Hoe vetter je huid, hoe minder goed de glitters zullen blijven zitten. Heb je een vette huid of vette oogleden, dan kan je deze stap dus beter niet overslaan. Heb je geen primer in huis, dan breng je gewoon een extra laagje gezichtspoeder aan op de plaats waar je glitter wil aanbrengen.

Tip 2: losse glitters? Gebruik lijm!


Er bestaan tal van make-upproducten met glitter die je alleen kan aanbrengen, zonder lijm. Wil je niet te veel tijd besteden aan je feestmake-up en niet zitten knoeien met losse glitters, kies dan voor een glitter oogschaduw in een paletje, eentje met een geltextuur of gebruik een eyeliner die glitter bevat.

Wil je toch graag aan de slag met losse glitterpigmenten, dan kan je maar beter gezichtslijm in huis halen. De glitterpigmenten droog op je ooglid duwen zal alleen maar uitdraaien in een glitterfiasco (lees: meer glitter op je wangen dan op je oogleden).

How to? Redactrice Charlotte legt je in deze tutorial uit hoe je losse glitters het beste kan aanbrengen.

Tip 3: fixeren, fixeren, fixeren


Net zoals je een kapsel maar beter fixeert als je wil dat het de hele avond intact blijft, doe je dat ook met je make-up. Niet met haarlak, natuurlijk, maar wel met setting spray. Een setting spray zorgt ervoor dat je volledige make-uplook een mooi geheel vormt én hij zorgt ervoor dat glitter langer vasthecht aan je huid.

Onze favoriete producten


 

Shiny Pretty Things Mini Glitter & Pigments


Gebruik deze losse pigmenten in combinatie met gezichtslijm en breng ze aan met een plat penseeltje.

€ 22,65 – M.A.C, via De Bijenkorf.

Eyes To Kill Oogschaduw ‘Eclipse’


Deze oogschaduwgel breng je rechtstreeks aan op je ooglid met je vingertop. Easy peasy!

€ 33 – Armani Beauty, via De Bijenkorf.

Heavy Metal Glitter Eyeliner ‘Midnight Cowboy’


Gebruik deze Glitter Eyeliner om een lijntje te tekenen boven de wimperrand (eventueel bovenop je zwarte eyeliner). Of breng hem aan op je volledige bewegend ooglid voor een oogverblindend shiny effect.

€ 21,90 – Urban Decay, via Ici Paris XL.

Dual Glitter Pot


Dit 2-in-1 potje bevat zowel losse glitters als een wax die de glitters helpt vast te hechten. Leuk extraatje: it’s vegan-friendly!

€ 3,99 – Asos.

Glitter Primer


Gebruik deze sticky primer als basis voor al je losse glitterpigmenten.

€ 11,49 – NYX, via Asos.

All Nighter Setting Spray


De held die jou en je make-up flawless de nacht doorhelpt: deze All Nighter Setting Spray.

€ 27,50 – Urban Decay, via Ici Paris XL.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '