Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ze zorgt ervoor dat de uiteindes van je haar er gezond uitzien en je haar laten groeien wordt ook een stuk makkelijker.'

Flair Beauty testteam: The Carecut van Jaguar

Webredactrice Sandie (26) schuimt continu Pinterest af in haar zoektocht naar hét perfecte kapsel, is verslaafd aan felle lipstickkleuren, kan niet meer zonder haar lifesaving concealer én haar kat Ellie (maar dat is een ander verhaal).


The Carecut van Jaguar: 9,5/ 10


Prijs/kwaliteit

The Carecut is een elektrische verwarmde schaar die je haarpunten gaat verzegelen en je lokken gaat versterken. Natuurlijk is het niet de bedoeling om je haar zelf te knippen (gelukkig maar!), maar kan je gewoon terecht bij een kapsalon. Ik ging langs bij The Pony Club in Antwerpen en hier kan je tot en met januari nog zonder extra kosten je haar laten knippen met deze schaar. Vanaf 2018 betaal je een klein supplement naar gelang je haarlengte. Voor lang haar komt dit op zo’n tien euro en voor halflang haar betaal je vijf euro extra.

Pluspunten

Ik heb zelf redelijke fijne lokken en ben momenteel mijn haar aan het laten groeien. Ik was dan ook de ideale proefpersoon om eens een knipbeurt met The Carecut uit te proberen en was eerlijk gezegd aangenaam verrast. Ik wist eerst niet goed wat ik kon verwachten, maar het eindresultaat zag er echt goed uit. Sowieso was het weer eens nodig om mijn puntjes te laten knippen, maar het verschil was duidelijk merkbaar. Mijn lokken zien er gezond uit en er is geen enkel gespleten puntje meer te bespeuren.

Minpunten

De technologie is nog redelijk nieuw dus je kan momenteel nog niet overal terecht voor een knipbeurt met deze elektrische verwarmde schaar. Op hun website kan je opzoeken welke kapsalons werken met The Carecut, maar de kans bestaat dat je je iets verder zal moeten verplaatsen dan normaal.

Zou ik het opnieuw doen?

Door de hoge temperatuur (200 graden) verzegelt de schaar je lokken wanneer ze geknipt worden. Je puntjes zien er weer gezond uit en ook op lange termijn is het beter voor je coupe. De uiteindes van je haar gaan minder snel splitsen en zo krijg je lang haar dat er mooi en gezond uitziet. En laten we eerlijk zijn: dat willen we allemaal, toch? In de toekomst zou ik hier dus zeker een meerprijs voor betalen.

Ik ben al een tijdje aan het sparen voor lange lokken, maar dit vraagt een portie geduld. Ik gebruik dagelijks een stijltang waardoor ik snel last krijg van gespleten puntjes. The Carecut ziet eruit zoals een gewone kappersschaar alleen moet je hem in het stopcontact steken vooraleer je (of beter gezegd: je kapper) ermee aan de slag kan. Vervolgens warmt de schaar op tot zo’n 200 graden, maar hier voel je aan de buitenkant niets van. Ze zorgt ervoor dat de uiteindes van je haar er gezond uitzien en je haar laten groeien wordt ook een stuk makkelijker. Je haar groeit sterker terug waardoor je minder last hebt van dun en broos haar.

Ik ging testen bij The Pony Club in Antwerpen (op wandelafstand vanaf het treinstation Antwerpen-Centraal) en zou het iedereen aanbevelen. Ik werd warm onthaald door Hiske en haar team en je merkt meteen dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Ik kreeg advies op maat voor mijn haartype en kreeg nog enkele handige tips mee naar huis.

The Carecut – prijs is afhankelijk van het kapsalon , maar ik zou toch rekenen op zo’n 60 euro – bij geselecteerde kappers.

Lees meer beauty reviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '