Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Deze scrub voelt efficiënt maar niet agressief aan en "reset" als het ware mijn hoofdhuid, zodat ze weer in balans komt.'

Flair Beauty testteam: Phytoclear Intensive 1 minute Exfoliating Scrub van Elsève

Chef lifestyle Judith (36) is een beautyaddict sinds ze op haar 14de al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Ze test élke mascara en foundation die de redactie bereikt en gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincareproducten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.


Phytoclear Intensive 1 Minute Exfoliating Scrub van Elsève: 8/10 


Prijs/kwaliteit:

Prima! Voor zo’n specifiek product is net geen 8 euro een faire prijs.

Geur/textuur:

De geur is geweldig. Hij is heel fris dankzij de 3 essentiële oliën van tea trea, citroengras en geranium. Helemaal mijn ding; dit is het best ruikende haarproduct dat ik ooit gebruikte. De textuur is een crème met korreltjes. Niet zo alledaags, dus, voor een haarproduct.

 Pluspunten

Mijn hoofdhuid is meer in balans en ik heb de indruk dat het peelende effect ook doorwerkt op de lengtes van mijn haar, want die zijn glanzender nadat ik de scrub heb gebruikt.

Minpunten

Het gevoel wanneer je hem gebruikt. Een crème met korreltjes op je hoofdhuid aanbrengen voelt onnatuurlijk aan. Je moet je haar grondiger en langer uitspoelen dan normaal om de scrubdeeltjes weg te spoelen. Dat laatste geldt trouwens ook voor je douche of bad, want de korreltjes blijven liggen.

Zou ik het opnieuw kopen?

Zeker en vast. 

Mijn hoofdhuid raakt in de herfst altijd van slag. Ze wordt droger en geïrriteerd, en wanneer ik opnieuw in de warmte kom, wordt die soms ook jeukerig. Heel vervelend, dus. Antiroosproducten helpen, maar op langere termijn lijken ze mijn huid nog droger te maken. Deze scrub voelt efficiënt maar niet agressief aan en ‘reset’ als het ware mijn hoofdhuid, zodat ze weer in balans komt. Maar eerlijk is eerlijk: heel aangenaam in gebruik vind ik de scrub niet. Je maakt je haar nat en masseert het product in op je hoofdhuid. Eén minuutje volstaat, wat dan weer een plus is. Ik vind alleen het gevoel van die korrels op je hoofdhuid en in je haar onaangenaam, alsof je aan zee bent geweest en met je hoofd niet óp maar náást je handdoek in het zand hebt gelegen. Wel heel fijn is de frisse geur, de korte inwerktijd en het feit dat die korrels meteen wegspoelen wanneer je je haar wast, al moet je wel iets langer spoelen om ze er allemaal uit te krijgen. Ik masseer de korrels ook door de lengtes van mijn haar, want die leken daar een glansboost van te krijgen. Mooi meegenomen!

Phytoclear Intensive 1 Minute Exfoliating Scrub (van het gamma zijn er ook 3 soorten shampoos verkrijgbaar) – € 7,99 – Elsève van L’Oréal Paris, drogist of supermarkt.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '