Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je bent er maximum 20 euro voor kwijt!

Flair Beauty testteam: 6 x budgetproof oogschaduwdoosjes voor de feestdagen

Webredactrice Sandie (28) werkt al vier jaar voor Flair, maar is al sinds jonge leeftijd verliefd op alles wat met make-up te maken heeft. Ook nu ze volwassen (althans, volgens haar identiteitskaart) is, is haar liefde voor all things beauty nog niet over. Vooral oogschaduwdoosjes, lippenstiften en foundations hebben een speciaal plaatsje in haar hart.

Complexion & Eye Glow Palette van Yves Rocher: 8,5/10


Prijs/kwaliteit:

Voor € 15,90 krijg je een palet waar je zowel je ogen als de rest van je gezicht mee kan opmaken. Prima prijs, als je het mij vraagt.

Textuur:

Zowel de oogschaduwkleurtjes als de blush en higlighter hebben een aangename textuur. Ze zijn niet te brokkelig waardoor je geen schrik moet hebben voor eventuele fall-out tijdens het aanbrengen.

Pluspunten:

De drie oogschaduwkleurtjes bevatten stuk voor stuk subtiele glitters waardoor je er makkelijke een feestelijke, maar toch neutrale ooglook mee kan creëren. Verder vond ik het fijn dat er ook een blush en een highlighter in het paletje zit. Zo heb je eigenlijk maar een product nodig om je volledige gelaat mee op te maken. Vooral de highlighter vond ik verrassend. Deze geeft een hele mooie gouden glans.

Minpunten:

Als je graag speelt met verschillende kleurtjes is dit palet wellicht minder je ding. Het doosje bevat drie verschillende oogschaduwtinten waarvan één lichte kleur, één medium kleur en één donkere kleur. Je kan er dus niet eindeloos mee variëren.

Een blijver?

Dit doosje van Yves Rocher is mijn favoriet. Op vlak oogschaduw hoeft het voor mij niet te zot te zijn, dus de kleuren uit dit paletje waren voor mij perfect. Ook na de feestdagen komt dit palet nog handig van pas, want dankzij de blush en highlighter kan je er eigenlijk een volledige look mee creëren.

Productinfo:

Complexion & Eye Glow Palette – € 15,90 – Yves Rocher

From Santa With Love Eyeshadow Palette van Essence: 8/10


Prijs/kwaliteit:

€ 8,99 voor twaalf oogschaduwtinten van deze kwaliteit is geen geld.

Textuur:

De texturen van de verschillende tinten zijn onderling erg verschillend. De matte kleurtjes voelen eerder poederig aan terwijl de metallic tinten een satijnachtig gevoel hebben. De echt grove glitters zijn dan weer iets losser que textuur.

Pluspunten:

Ongetwijfeld het meest diverse en feestelijke oogschaduwdoosjes van de zes. Hat paletje bevat in totaal twaalf tinten die onderling heel verschillend zijn. Zo zitten er een aantal matte tinten in, maar er zitten ook een aantal metallic kleurtjes in en twee oogschaduwkleurtjes met echt grove glitters.

Qua pigmentatie vond ik dit doosje echt verrassend. Elke tint uit dit doosje is ontzettend gepigmenteerd en ze zijn ook makkelijk om mee te werken. Zo laten ze zich makkelijk uitblenden.

Minpunten:

De grove glitters zijn iets moeilijker om mee te werken. Je moet je oogschaduwkast meerdere keren in de kleur dippen om voldoende product te hebben. Ik zou je kwast dus voorzichtig nat maken met water of je kan hem vochtig maken met je favoriete setting spray. Zo kan je de kleur makkelijker aanbrengen en is het effect ook intenser.

Een blijver?

Ja, een heel fijn palet voor een net zo fijn prijsje. Ook een heel leuk paletje om cadeau te doen dankzij de mooie verpakking.

Productinfo:

From Santa With Love Eyeshadow Palette – € 8,99 – Essence

Paris Electric Nights Eyeshadow Palette van L’Oréal Paris: 7/10


Prijs/kwaliteit:

Twintig euro voor negen kleurtjes is al iets duurder in vergelijking met de andere oogschaduwdoosjes, maar nog steeds zeer betaalbaar. In vergelijking met de pigmentatie van de oogschaduwtinten is het zijn prijs ook zeker waard.

Textuur:

De textuur van zowel de matte kleuren als de glitterkleurtjes is redelijk compact. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor fall-out.

Pluspunten:

Tijdens het swatchen, viel de pigmentatie van de kleurtjes mij meteen op. Zowel de lichte als de iets donkerdere kleuren zijn heel gepigmenteerd. Verder bevat het doosje uiteenlopende tinten. Zo heb je enkele neutrale kleuren, maar er zitten ook een paar knallers in zoals bijvoorbeeld de gouden en de knalroze tinten.

Minpunten:

Qua kwaliteit heb ik eigenlijk niets aan te merken op dit oogschaduwdoosje. De pigmentatie is goed en het paletje is fijn om mee te werken. Alleen de kleuren op zich waren minder mijn ding. Ik draag niet snel opvallende oogschaduwkleuren, dus dit palet was een beetje uit mijn comfort zone.

Een blijver?

Omwille van de kleuren weet ik dat ik dit doosje niet erg vaak zou gebruiken, maar dat heeft natuurlijk als te maken met persoonlijke voorkeur. Als je op zoek bent naar een palet met eerdere warme tinten met hier en daar een opvallend accent zou ik het je zeker aanraden.

Productinfo:

Paris Electric Nights Eyeshadow Palette – € 20,99 – L’Oréal Paris, verkrijgbaar bij Di

Time To Shine van Close Brussels: 6,5/10


Prijs/kwaliteit:

Voor € 18,90 krijg je twaalf tinten waar je uiteenlopende looks mee kan maken. De kwaliteit van de oogschaduwkleuren zijn zeker niet slecht, maar ze zijn wel iets minder gepigmenteerd dan de voorgaande paletjes.

Textuur:

De textuur van de kleurtjes is redelijk compact. Al zou ik bij dit palet mijn kwast op voorhand al een keertje aftikken voor de zekerheid.

Pluspunten:

Het oogschaduwdoosje bevat een mooie mix van kleuren. Er zitten zowel een aantal koele kleuren als een aantal warme tinten. Daarnaast zijn ze ook qua finish redelijk divers. Je krijgt namelijk een aantal matte kleuren en een aantal kleurtjes met glitters in. Ook qua kleur op zich kan je rekenen op veel variatie. Het palet bevat namelijk zowel roze, bruine als goudtinten.

Minpunten:

Hoewel er een aantal glitterkleurtjes inzitten, vind ik dit toch meer een oogschaduwpalet voor een dagelijkse look. Omdat de kleuren namelijk iets minder gepigmenteerd zijn, is het resultaat ook iets subtieler.

Een blijver?

Voor de feestdagen zou ik hem niet aanbevelen, maar voor een doordeweekse dag is het zeker leuk. Je krijgt een mix van kleurtjes voor een aantrekkelijke prijs dus je kan er ook verschillende looks mee maken.

Productinfo:

Time To Shine – € 18,90 – Close Brussels, verkrijgbaar bij Planet Parfum

12 Eyeshadow Palette van April Paris: 6,5/10


Prijs/kwaliteit:

€ 12,95 voor twaalf kleurtjes is redelijk budgetproof.

Textuur:

In vergelijking met de andere oogschaduwdoosjes is de textuur van deze tinten iets meer naar de brokkelige kant. Dit is vooral het geval bij de glitterkleurtjes.

Pluspunten:

Net zoals bij het vorige oogschaduwdoosje krijg je ook hier een mooie mix. Als je naar het palet kijkt, merk je duidelijk dat de kleuren verdeeld zijn in twee delen. De eerste zes kleuren zijn eerder koel en neigen allemaal naar de roze kant. De overige zes kleurtjes zijn vooral bruintinten. Verder zitten er ook zowel matte als glitterkleurtjes in.

Minpunten:

Ik vond dit palet iets moeilijker om mee te werken. De oogschaduw is aan de losse kant waardoor je wel het risico op fall-out loopt. Ik zou je kwast op voorhand dus goed aftikken of als je kan, zou ik pas achteraf de rest van je gezichtsmake-up doen. Zo is het niet erg als er wat oogschaduw onder je ogen terechtkomt en hoef je niet opnieuw te beginnen.

Een blijver?

Ik ben een grote fan van roze ooglooks dus als je op zoek bent naar iets girly dan is dit palet zeker iets voor jou. De roze glittertint die ik gebruikte, was ook redelijk opvallend. Het doosje is dan ook zeker geschikt voor de feestdagen.

Productinfo:

12 Eyeshadow Palette – € 12,95 – April Paris, verkrijgbaar bij Di

Let It Snow Purrfect Eyeshadow Palette van Only You: 6/10


Prijs/kwaliteit:

10 euro is een prima prijs voor dit oogschaduwpaletje.

Textuur:

De textuur is redelijk compact. Ik had dan ook geen last van fall-out of dergelijke tijdens het aanbrengen.

Pluspunten:

Hoe schattig is deze verpakking? Een heel leuk cadeautje om aan iemand te geven voor de feestdagen. Verder kan je er een erg sprankelende ooglook mee maken. Er zit ook een donkergrijze en zwarte kleur in die dan weer ideaal zijn om een echte uitgaanslook mee te creëren.

Minpunten:

De meeste kleurtje bevatten iets van glitter. Een extra matte tint zou ik persoonlijk wel fijn gevonden hebben. Daarnaast vind ik de vorm van de twee bovenste tinten iets minder praktisch. Je moet echt al een kleine oogschaduwkast gebruiken die in het vakje past.

Een blijver?

Als je als iets meer ervaring hebt op vlak van make-up ben je wellicht beter af met een ander doosje uit deze selectie. Je jongere zusje doe je hier dan wel weer een plezier mee.

Productinfo:

Let It Snow Purrfect Eyeshadow Palette – € 9,95 – Only You, verkrijgbaar bij ICI Paris XL

[td_smart_list_end]

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '