Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sandie Stroobants / Garnier

'Ik vreesde ervoor dat mijn benen ’s ochtends ’50 Shades of Orange’ zouden kleuren, maar mijn vrees was onterecht.'

Flair Beauty Testteam: Natural Bronzer Mousse Autobronzante van Garnier

Webredactrice Sandie (29) werkt al vier jaar voor Flair, maar is al sinds jonge leeftijd verliefd op alles wat met make-up te maken heeft. Ook nu ze volwassen (althans, volgens haar identiteitskaart) is, is haar liefde voor all things beauty nog niet over. Vooral oogschaduwdoosjes, lippenstiften en foundations hebben een speciaal plaatsje in haar hart.

Natural Bronzer Mousse Autobronzante: 8/10
Prijs/kwaliteit:

€ 14,99 vind ik een prima prijs voor deze zelfbruiner. Je hebt toch zeker een vijftal dagen geniet van je kleurtje en je hebt telkens ook maar een kleine hoeveelheid nodig. Je doet er op zich dus vrij lang mee.

Textuur/geur:

Deze zelfbruiner bevat kokoswater waardoor hij anders ruikt dan de meeste zelfbruiners. Zelf vond ik de geur redelijk aangenaam en zeker niet overheersend. Na een paar uur, wanneer het product begint te werken, ruik je wel nog steeds die typische zelfbruinergeur.

Ook qua textuur is dit product anders dan je van een zelfbruiner gewoon bent. Als je naar het flesje kijkt, zie je een vloeistof die transparant is. Wanneer je vervolgens op het pompje drukt, komt er een luchtige mousse uit.

Gebruik:

Ik heb al jarenlang vrede met mijn bleke huid en ik gebruik eigenlijk nooit zelfbruiner. Wetende dat er slechts één kleur is, begon ik dan ook met een bang hartje te smeren. Je kan de zelfbruiner op zich gebruiken over je hele lichaam en ook op je gezicht, maar ik besloot om voorlopig enkel mijn benen in te smeren. Better safe than sorry...

De zelfbruiner aanbrengen, gaat redelijk makkelijk. De mousse voelt aangenaam aan op mijn huid en ik kon hem ook makkelijk uitsmeren. Qua hoeveelheid vond ik het een beetje gokken, want het gevaar met een product in moussevorm is volgens mij dat je al snel te veel gebruikt. Met het motto ‘less is more’ in mijn achterhoofd ging ik voor de hoeveelheid van ongeveer twee passievruchten per been.

Wanneer je klaar bent met de applicatie is het belangrijk om nadien goed je handen te wassen. Iets wat gezien de huidige situatie zeker geen probleem moet zijn. Vergeet voor je begint ook niet om je huid te scrubben. Zo ben je zeker van een mooi en egaal resultaat.

Pluspunten:

  • Tijdens het aanbrengen, heeft de mousse een redelijk aangename geur.
  • Het smeren verloopt vlot. Je kan het product makkelijk verdelen over je huid en het trekt ook heel snel in.
  • De zelfbruiner laat geen vlekken achter op je kleding.
  • En dan natuurlijk het belangrijkste: het resultaat. Ik vreesde ervoor dat mijn benen ’s ochtends ’50 Shades of Orange’ zouden kleuren, maar mijn vrees was onterecht. Toen ik opstond en in de spiegel keek, was ik best tevreden met het resultaat. De kleur was zeker niet te intens, maar precies goed. Met mijn bleke huid had het eindresultaat wel niet feller moeten zijn. Ook zag het er allemaal mooi egaal uit. Ik had één klein vlekje op mijn bovenbeen, maar voor iemand die al in geen jaren zelfbruiner gesmeerd heeft, vond ik dit zeker niet slecht.
  • De kleur blijft ook zeker zo’n vijftal dagen zichtbaar.


Minpunten:

  • Na een paar uur komt toch die typische zelfbruinergeur naar boven. Persoonlijk ben ik hier – zoals de meeste mensen – niet zo’n fan van, dus ben ik ’s ochtends meteen in de douche gesprongen om de geur van mijn benen te spoelen.


Een blijver?Waar de meeste mensen zichzelf mooier vinden met een zongebruinde huid, heb ik zoals eerder gezegd vrede met mijn bleke huid. In de toekomst zal ik daarom niet vaker naar een zelfbruiner grijpen, maar als je dit exemplaar van Garnier graag een keertje wil proberen, kan ik je wel groen licht geven.

Productinfo:

Natural Bronzer Mousse Autobronzante  – € 14,99 – Garnier, bij Di.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '