Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Een facial roller is een eeuwenoude Aziatische verzorgingstool om de huid als het ware een work-out te geven, waardoor ze weer gaat stralen.'

Flair Beauty testteam: Facial Roller uit rozenkwarts van Self

Eva (25) komt de deur niet uit zonder een laagje mascara. Naast een obsessie voor fashion & beauty koestert deze Russische een grote liefde voor rode lipstick, die bijna even sterk is als haar girl crush op Victoria Beckham.


Facial Roller uit rozenkwarts van Self: 10/10


Prijs/kwaliteit

Voor een eenmalige aankoop vind ik € 35 een heel eerlijke prijs, zeker als je bedenkt dat de verzorgingstool gemaakt is van rozenkwarts. Wie bekend is met kristallen, weet dat de prijzen van zulke stenen serieus kunnen oplopen!

Geur/textuur

Zoals reeds gezegd, is de gezichtsroller gemaakt van rozenkwarts, een lichtroze doorschijnend kristal. De roller bestaat uit een grote en een kleine steen, die bij elkaar worden gehouden met een stevig handvat en een goudkleurige draad. Hij oogt dan ook heel mooi op mijn kaptafel!

Pluspunten

De voordelen die aan de facial roller worden toegeschreven:

  • stimulatie van de bloedcirculatie, wat op zijn beurt zorgt voor een stralend gezonde teint
  • het voorkomen van lijntjes
  • verbetering van de elasticiteit van de huid
  • ondersteuning van de lymfedrainage, die verantwoordelijk is voor de afvoer van afvalstoffen
  • vermindering van donkere kringen en wallen onder de ogen
  • versteviging van de huid (hallo, strakkere kaaklijn!)
  • verkoelend effect op de huid.


Minpunten

Als je hem correct gebruikt, heeft deze tool geen nadelen. Het is wel belangrijk om de roller regelmatig te reinigen – zoals je ook moet doen met je make-upborstels -, zodat hij geen broeihaard voor bacteriën wordt, die onzuiverheden kunnen veroorzaken.

Zou ik het opnieuw kopen?

Aangezien de facial roller heel lang meegaat (op voorwaarde dat je er goed voor zorgt en hem niet laat vallen, want het blijft tenslotte een kristal), zal het niet nodig zijn om een nieuwe te kopen.

Ik gebruik de gezichtsroller al drie weken lang elke avond als onderdeel van mijn verzorgingsritueel. Eerst verwijder ik alle make-up en reinig ik mijn huid, daarna breng ik een toner aan, gevolgd door een serum. Vervolgens masseer ik mijn gezicht met de facial roller. De kleine steen gebruik ik voor de huid rond mijn ogen, de grote steen voor de rest van mijn gezicht. De rollende beweging voelt ontspannend aan en helpt mijn huid om de producten nog beter op te nemen. Als je fan bent van gezichtsolie, kan je die ook perfect combineren met de massage.

Een facial roller is een eeuwenoud Aziatische hulpmiddel om de huid als het ware een work-out te geven, waardoor ze weer gaat stralen. Door je gezicht te masseren, stimuleer je de lymfedrainage en verstevig je de huid. Ook de schoonheidsspecialiste van Meghan Markle is een grote voorstander van gezichtsmassages.

Als je niet goed weet hoe je een gezichtsroller moet gebruiken, vind je tal van video’s op YouTube. Onthoud vooral dat je van binnen naar de uithoeken van je gezicht rolt en de beweging zo’n drie keer per zone moet herhalen. Nog een tip: als je huid heel vermoeid en opgezwollen aanvoelt, kan je de roller even in de koelkast leggen vóór gebruik. Extra verkoelend effect gegarandeerd!

Leuk extraatje voor wie gelooft in de helende krachten van kristallen: deze facial roller is gemaakt van rozenkwarts, beter bekend als de steen van de liefde. Met het oog op de werking van kristallen worden veel facial rollers gemaakt uit jade, een groene steen die volgens de oude Chinese leer zou helpen bij de ontgifting en bij het herstellen van verwondingen.

Facial Roller uit rozenkwarts – € 35 – Self viwww.naturalself.eu.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '