Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Wow, ik kan mijn haarkleurbeurt minstens met een week uitstellen.’

Flair Beauty testteam: Dry Shampoo & A hint of Colour

Judith (40), chef lifestyle Flair, werkte 10 jaar als mode- en beautyjournaliste voor Flair en is 6 jaar chef lifestyle. Ze vindt all things beauty interessant, maar test het liefst nieuwe foundations, skincare en mascara’s uit. Wat parfums betreft, is ze een lastige klant, want er zijn er maar een paar die ze écht lekker vindt ruiken bij zichzelf. Oogschaduw, lipstick en wenkbrauwpotloden doen haar niet veel, maar naar de perfecte blush blijft ze steeds op zoek.

Dry Shampoo & A hint of Colour van Batiste: 9/10
Prijs/kwaliteit: 

Helemaal niet duur voor zo’n grote bus!

Pluspunten: 

  • Hoe goed een droogshampoo ook is, je moet altijd flink doorborstelen om het poeder weg te werken. In veel gevallen blijft er daarna nog een witte waas achter. Bij deze is dat niet het geval, ik heb zelfs het gevoel dat ik hem helemaal niet hoef uit te borstelen, enkel inmasseren met mijn vingertoppen is genoeg.
  • Hij geeft vet haar écht een schonere finish zonder dat je de droogshampoo ziet zitten.
  • Het pigment in het product verdoezelt een uitgroei waardoor ik mijn haarkleurbeurt met minstens een week kan uitstellen. De kleur is ook een heel neutraal bruin: geen rosse ondertoon te bespeuren!
  • De spuitbus lijkt meer iets vloeibaar dan poeder te verstuiven, wat voor mij een pluspunt is. Toch maakt het je haar niet nat en kan je meteen na het inweken de deur uit.


Minpunten: 

  • Hoewel hij lekker ruikt, mocht het parfum van mij iets minder aanwezig zijn.
  • Doordat je hem inmasseert met je vingertoppen moet je daarna je handen zorgvuldig wassen. De bruine kleur (de blonde heb ik niet getest) geeft af op je vingertoppen maar is niets wat water en wat zeep niet weggewassen krijgen.


Blijver?

Absoluut! Mijn andere droogshampoos die al eens een witte waas nalieten gaan de deur uit. Ik kleur mijn haar omdat het grijs is en met deze gekleurde droogshampoo van Batiste kan ik een kleuring langer uitstellen, wat op een jaar toch een paar keer minder kleuren (en minder droog haar) betekent.

Productinfo:

Deze droogshampoo van Batiste bevat een hintje kleur (verkrijgbaar in blond of bruin). Hij verfrist je haar en werkt een uitgroei weg.

Dry Shampoo & A hint of Colour – € 6,49 voor 200 ml – Batiste, Kruidvat en Etos.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '